Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Lockdown : Έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη - Κλείνουν σχολεία, έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Lockdown : Έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν σχολεία, έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Νέα μέτρα φαίνεται πως κλειδώνουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχουν στέψει τα βλέμματα στην συμπρωτεύουσα.

Νέα μέτρα φαίνεται πως κλειδώνουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχουν στρέψει όλη τους την προσοχή στην συμπρωτεύουσα.

Ειδικότερα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η επιτροπή λοιμωξιολόγων αποφάσισε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους τη λήψη νέων μέτρων, καθώς η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ κρίσιμη.

Οι ειδικοί φαίνεται να δίνουν το πράσινο φως για περαιτέρω αυστηροποίηση στις μετακινήσεις με επαναφορά της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Η επιτροπή θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό το νέο αυστηρότερο πλαίσιο και οι τελικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση αυτά δεν είναι τα μόνα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν για τη Θεσσαλονίκη, καθώς ήδη από το πρωί εκεί βρίσκεται τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, όσο και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Οι 25 διασωληνώσεις σε ένα βράδυ φέρνουν νέα μέτρα

«Η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα είναι σοβαρή», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετέβη για να έχει ενημέρωση από τους προέδρους των δυο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας (3η και 4η), αλλά κι από λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους.

Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε «ηρωικούς» τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που δίνουν σκληρή μάχη, ενώ ανέφερε πως από χθες μέχρι σήμερα διασωληνώθηκαν άλλοι 25 άνθρωποι στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως προστίθενται στη μάχη άλλες 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ωστόσο απηύθυνε έκκληση για τήρηση των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κοροναϊού  στην κοινότητα.

Έκκληση στους Θεσσαλονικείς για τα μέτρα

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς, των οποίων ζήτησε τη συνδρομή στη δύσκολη μάχη κατά της πανδημίας.

Όπως είπε, οι ανάγκες του ΕΣΥ, είναι για παθολόγους, λοιμωξιολόγους, εντατικολόγους (για ΜΕΘ) και αναισθησιολόγους.

«Η χώρα πλέον είναι μια υγειονομική περιφέρεια», είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως εάν χρειαστεί οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε άλλες περιφέρειες.

«Παρακαλώ τους Θεσσαλονικείς, αλλά και όλους, να προσέξουν και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους», είπε.

Αναλυτικότερα, οι κλίνες ΜΕΘ στην Βόρεια Ελλάδα κατανέμονται ως εξής:

27 στην Θεσσαλονίκη

6 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ,

7 στο Νοσοκομείο Ξάνθης

5 στο νοσοκομείο Σερρών

5 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός παράλληλα, αύριο 12/11 το Διαβαλκανικό νοσοκομείο πρόκειται να συνδράμει στην προκαθορισμένη εφημερία του το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Εντείνονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέφερε πως οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ

«Η Θεσσαλονίκη περνάει δύσκολα και η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Μην εξαντλείτε την πόλη και την προστασία όλων για μετακινήσεις χωρίς ιδιαίτερο λόγο, κάνω έκκληση γι’ αυτό. Το εμβόλιο έρχεται σε λίγους μήνες. Χρειάζεται ν’ αντέξουμε, πρέπει ν’ αντέξουμε ακόμη λίγους μήνες χωρίς άλλες απώλειες. Πλησιάζουμε το τέλος αυτού του εφιάλτη. Υπομονή και προσπάθεια για να γυρίσουμε σελίδα όλοι μαζί».

Όπως τόνισε ο υπουργός, στις συναντήσεις που είχε με ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από όλη τη Βόρεια Ελλάδα έδωσε οδηγίες να υπάρξει εντατικοποίηση της εφαρμογής και εποπτείας των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

Χιλιάδες τεστ για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ

Αναφερόμενος σε κρούσματα που εντοπίστηκαν στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., ο

κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία των αστυνομικών και τα μέτρα αυτά ενισχύονται, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν αποσταλεί από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας χιλιάδες τεστ COVID αποκλειστικά για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, και τις επόμενες μέρες θα διενεργηθούν.

«Είναι πολύτιμη η υγεία του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. διότι μόνο με υγιές προσωπικό μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε ότι όλες οι αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας είναι πλήρως καλυμμένες με υλικά ώστε να προστατεύεται η υγεία των αστυνομικών. Κάλεσε, δε, όλους τους αστυνομικούς να είναι παρά πολύ προσεκτικοί στην εξωυπηρεσιακή και κοινωνική τους ζωή.

Δεν θα γίνουν πορείες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Ερωτηθείς για το θέμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχολίασε: «Αυτή η συζήτηση εξελίσσεται μακάβρια. Είναι μία άσκοπη συζήτηση. Γιορτή για φέρετρα, το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ. Ούτε θα αφήσουμε να γίνει φέτος έτσι. Την 25η Μαρτίου, την 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα του 2020, όλες αυτές τις γιορτές τις φυλάξαμε και προφυλάξαμε τους εαυτούς μας. Το ίδιο θα γίνει με την 17η Νοεμβρίου, την οποία θα γιορτάσουμε με κατάνυξη και σεβασμό, αλλά χωρίς πορείες».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024