Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτα μέτρα στις φυλακές λόγω κορoναϊού – Τι αποφασίστηκε

Έκτακτα μέτρα στις φυλακές λόγω κορoναϊού – Τι αποφασίστηκε

Μαζικά τεστ σε εργαζόμενους και κρατούμενους

Ειδικό σχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση των Καταστημάτων Κράτησης όλης της χώρας με τη διενέργεια συνεχόμενων τεστ για κορονoϊό, δημιουργία ειδικών μονάδων για κρατούμενους σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας και διάθεση γιατρών και νοσηλευτών στις φυλακές, ξεκινώντας από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη δραματική έξαρση των κρουσμάτων covid-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Λευτέρης Οικονόμου, οι γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος και ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός.

Αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης θα μδιενεργούνται έλεγχοι.
  • Θα γίνονται τεστ στους κρατούμενους, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις φυλακές που εμφανίζουν υψηλό ιικό φορτίο.
  • Σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους.
  •   Τέλος, οι Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα παραχωρήσουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κατά τόπους Καταστήματα Κράτησης.

Ειδικά για το Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα, αποφασίστηκε η αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ το οποίο θα πραγματοποιήσει τεστ την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024