Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Eθελοντές περιγράφουν τις παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer

Κοροναϊός : Eθελοντές περιγράφουν τις παρενέργειες από το εμβόλιο της Pfizer

Άνθρωποι, οι οποίοι έκαναν πρώτοι το εμβόλιο της Pfizer για τον κοροναϊό, περιέγραψαν πώς αισθάνθηκαν και τις παρενέργειες που είχε.

Συμπτώματα που θυμίζουν… βαρύ hangover, όπως ο έντονος πονοκέφαλος, ο πυρετός και οι πόνοι στους μύες, περιγράφουν τις παρενέργειες του πολυαναμενόμενου εμβολίου της Pfizer εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές του.

Τα προαναφερθέντα συμπτώματα εμφανίζονται μερικές φορές μετά τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης. Πάνω από 43.500 άνθρωποι σε έξι χώρες πήραν μέρος στις δοκιμές της φάσης 3 για το εμβόλιο της Pfizer, ενώ αναμένονται και νεότερα από δεύτερη ομάδα εθελοντών.

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο χορηγήθηκε σε δύο δόσεις, ενώ οι εθελοντές δεν γνωρίζουν αν έλαβαν το κανονικό εμβόλιο ή όχι.

Σαν hangover

Σύμφωνα με τη Daily Mail, 45χρονη εθελόντρια είπε ότι η πρώτη δόση της προκάλεσε παρενέργειες ίδιες με αυτές του εμβολίου της γρίπης αλλά αυτά εντάθηκαν μετά την δεύτερη δόση.

Ένας άλλος εθελοντής, ο 44χρονος Γκλεν Ντισίλντς, είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer του προκάλεσε ένα αίσθημα σαν «βαρύ hangover» αλλά γρήγορα τα συμπτώματα υποχώρησαν. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ανακοινώσεις από τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Ο λομπίστας από το Τέξας δήλωσε ότι είναι σίγουρος ότι πήρε το πραγματικό εμβόλιο και όχι το placebo, καθώς έκανε τεστ αντισωμάτων και βγήκε θετικό.

Ένας άλλος εθελοντής, όμως, ο 42χρονος Μπράιαν από τη Τζόρτζια είναι σίγουρος ότι πήρε το εικονικό εμβόλιο, αφού πριν από ένα μήνα κόλλησε κοροναϊό.

Η Carrie, μια γυναίκα από το Μιζούρι, είπε ότι πήρε την πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και την δεύτερη τον περασμένο μήνα. Ανέφερε ότι υπέφερε από πονοκέφαλο, είχε πυρετό και πόνους σε όλο το σώμα. Όμως στην δεύτερη δόση αυτές οι παρενέργειες εντάθηκαν.

Είπε ότι προσφέρθηκε να γίνει εθελόντρια γιατί αισθάνθηκε ότι είναι καθήκον της ως πολίτη και η χθεσινή ανακοίνωση της Pfizer την έκανε να αισθανθεί περήφανη. Εξήγησε επίσης ότι είδε τόσους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να υποφέρουν και έτσι πήρε την απόφαση. «Ο καθοριστικός παράγοντας για μένα είναι να μην χαθούν άλλες ζωές και να πάρουμε την ζωή μας πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος του CBS που έγινε εθελόντρια για το εμβόλιο

Ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση της δημοσιογράφου του CBS, Αντρέα Λουτσία, η οποία επίσης ήταν εθελόντρια στις δοκιμές του εμβολίου.

Όπως είπε, η διαδικασία ήταν πανεύκολη: η έγχυση του εμβολίου έγινε στο μπράτσο της και η ίδια δεν μάτωσε καθόλου.

Δεν γνωρίζει εάν έλαβε το κανονικό ή το εικονικό εμβόλιο, ωστόσο εξήγησε ότι η προετοιμασία για όλους τους εθελοντές είναι ίδια: πρέπει να δώσουν δείγμα αίματος, ούρων, ιατρικό ιστορικό, καθώς και να ζυγιστούν και να θερμομετρηθούν πριν λάβουν την πρώτη δόση τους.

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να αποθηκεύεται στους -70C κάτι το οποίο καθιστά απαγορευτική την ύπαρξή του σε φαρμακεία. Η μεταφορά του θα γίνεται με ειδικά φορτηγά ψυγεία και σε ειδικά βαλιτσάκια τα οποία θα είναι γεμάτα με ξηρό πάγο έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η αποτελεσματικότητά τους.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024