Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Black-out στην τηλεκπαίδευση την πρώτη μέρα λειτουργίας

Black-out στην τηλεκπαίδευση την πρώτη μέρα λειτουργίας

Black-out στην τηλεκπαίδευση με το «καλημέρα». Το σύστημα κατέρρευσε πρώτη ημέρα λειτουργίας. Γονείς και μαθητές σε απόγνωση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση στα χαρακώματα για το κρασάρισμα στο δίκτυο.

Κατέρρευσε από την πρώτη μέρα το σύστημα τηλεκπαίδευσης των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς αποδείχθηκε αδύναμο να αντέξει την πίεση των χιλιάδων μαθητών, που επιχειρούσαν απεγνωσμένα να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε αυτό.

Το κρασάρισμα του συστήματος προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων, με τους καθηγητές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάλουν κατά του υπουργείου Παιδείας, ενώ η κυβέρνηση απέδωσε το πρόβλημα στον πάροχο της πλατφόρμας, μέσω των οποίων γίνονται τα διαδικτυακά μαθήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Black-out στην τηλεκπαίδευση με το «καλημέρα». Το σύστημα κατέρρευσε πρώτη ημέρα λειτουργίας. Γονείς και μαθητές σε απόγνωση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση στα χαρακώματα για το κρασάρισμα στο δίκτυο.

Πραγματική μάχη με τον υπολογιστή και… την υπομονή του, δίνει ο μικρός μαθητής. Προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Κάθε προσπάθεια είναι μάταιη.

Λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, όλοι οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου έλαβαν ένα μήνυμα από το υπουργείο Παιδείας στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο: «Παρατηρούνται γενικά προβλήματα από την υπερφόρτωση του δικτύου. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπουν απουσίες. Παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το σχολείο σας».

Η οικογένεια του Νίκου την προηγούμενη εβδομάδα ολοκλήρωσε τη μετακόμιση στην νέα κατοικία. Ακόμη δεν έχουν συνδεθεί με το διαδίκτυο.

H κυβέρνηση βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε θέση άμυνας. Ο Στέλιος Πέτσας έδειξε τον πάροχο της πλατφόρμας μέσω των οποίων γίνονται τα διαδικτυακά μαθήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποδίδοντας το πρόβλημα στον server της εταιρείας στο Λονδίνο.

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ουσιαστικά παρέπεμψε στην εταιρεία πάροχο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξεκαθαρίζοντας πως δε θα ληφθούν απουσίες μαθητών.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος διαχώρισε τη θέση του γράφοντας στο Twitter πως το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό.

Αργά το απόγευμα η εταιρεία Cisco ανέλαβε την ευθύνη για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε ευρωπαϊκές και άλλες χώρες επιχειρώντας να υποβαθμίσει το βραχυκύκλωμα μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών – υποστηρίζοντας πως έχει αποκατασταθεί η λειτουργία της υπηρεσίας Webex.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024