
Οκτάι για εκλογή Μπάιντεν : Η Τουρκία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ο Οκτάι επεσήμανε ότι αν και η φιλία μεταξύ Ερντογάν - Τραμπ, στη διευθέτηση αρκετών ζητημάτων, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον θα λειτουργούν όπως πριν.
Η Τουρκία θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση σε θέματα που αφορούν τους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, στην πρώτη αντίδραση της Άγκυρας μετά την ανακοίνωση της νίκης του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Fuat Oktay'dan Joe Biden ile ilgili açıklama: Türkiye, ABD'nin yeni yönetimiyle çalışmayı sürdürecektirhttps://t.co/KaOPveje0K
— Tükenmez Haber (@tukenmezhaber) November 8, 2020
Οι σχέσεις των δύο συμμαχικών χωρών είναι τεταμένες τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω της κρίσης στη Συρία, τους στενούς δεσμούς της Τουρκίας με τη Ρωσία, τις φιλοδοξίες της στην ανατολική Μεσόγειο, τις αμερικανικές κατηγορίες εναντίον μιας κρατικής, τουρκικής τράπεζας και την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ο Οκτάι επεσήμανε ότι αν και η φιλία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αμερικανού Ντόναλντ Τραμπ συνέβαλε στη διευθέτηση αρκετών ζητημάτων, οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον θα λειτουργούν όπως πριν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Labor Violations Persist in Greece Despite Digital Work Card
- UEFA: Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές των ευρωπαϊκών τελικών – Αναλυτικά οι ορισμοί
- «Την πέταξε από το αμάξι και μετά την τράκαρε» – Τι λεει η αδελφή της 28χρονης που βρέθηκε αιμόφυρτη στο Ηράκλειο
- Ώρα Νέας Υόρκης…
- LIVE: Τότεναμ – Λιντς
- Στο τέλος της ημέρας, θα «φανεί» και η αρχή της επόμενης…



