Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης από την ύπαρξη κρουσμάτων κοροναϊού σε 56 κρατούμενους και 6 σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Ενας εκ των κρατουμένων βρέθηκε θετικός στο νοσοκομείο Γεννηματά που είχε μεταφερθεί και παραμένει εκεί.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ευτυχώς ασυμπτωματικά και δεν χρειάστηκε η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.
Ωστόσο, επικρατεί μεγάλη ανησυχία στη φυλακή καθώς πρόκειται για κλειστή δομή και παρά τα μέτρα ασφαλείας και υγειονομικής προστασίας που τηρήθηκαν, δεν μπόρεσαν να «στεγανοποιηθούν» τα σωφρονιστικά καταστήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και τις καταγγελίες που κάνουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι, ενώ το πρώτο κρούσμα κοροναϊού διαπιστώθηκε στις 20 Οκτωβρίου, δεν ήρθε άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πραγματοποιήσει ελέγχους και μόλις προχθές έγιναν μαζικά τεστ.
Παρά τις εκκλήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του διευθυντή των φυλακών, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ δεν έστειλε ειδικούς στα Διαβατά με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά του ιού που έτσι κι αλλιώς σαρώνει τη Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι υπάλληλοι που είναι θετικοί στον κοροναϊό βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ οι κρατούμενοι έχουν απομονωθεί σε ειδικούς χώρους των φυλακών.
Καθημερινά γίνεται απολύμανση του σωφρονιστικού καταστήματος κι έχουν χορηγηθεί γάντια και μάσκες σε όλους.
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
Σε ανακοίνωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης και του αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΘεόφιλουΞανθόπουλου και Διονύση Καλαματιανού για την έκρηξη κρουσμάτων τονίζονται μεταξύ άλλων: «Το χειρότερο όμως όλων είναι η προκλητική αδιαφορία που έδειξαν το αρμόδιο Υπουργείο στα αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των κρατουμένων για διενέργεια προληπτικών ελέγχων, μαζικών διαγνωστικών τεστ και απολύμανσης στις φυλακές των Διαβατών τα οποία, όπως οι ίδιοι οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποί αναφέρουν, είχαν υποβληθεί εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες, με την εμφάνιση των πρώτων 4 κρουσμάτων.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας