
Ναγκόρνο Καραμπάχ : «Αναγκαίο να τερματιστούν οι συγκρούσεις» τονίζουν Μακρόν – Πούτιν
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν επέμειναν μία ακόμη φορά σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, στην «αναγκαιότητα να τερματιστούν οι εχθροπραξίες» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως έγινε γνωστό από το Ελιζέ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν επέμειναν μία ακόμη φορά σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, στην «αναγκαιότητα να τερματιστούν οι εχθροπραξίες» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως έγινε γνωστό από το Ελιζέ.
Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας «συνομίλησαν εκτενώς για την κρίση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και συμφώνησαν στην ανάγκη να τερματιστούν οι συγκρούσεις, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις σε μια ρεαλιστική βάση», διευκρίνισε το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας, υπενθυμίζοντας πως ο βασικός στόχος είναι «να διασφαλιστεί η παραμονή των αρμενικών πληθυσμών σε αυτά τα εδάφη και το τέλος των δοκιμασιών για τους άμαχους πληθυσμούς».
Ανησυχία για την εμπλοκή μαχητών από Συρία
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους και για την εμπλοκή μαχητών από τη Συρία και τη Λιβύη στη σύρραξη.
Η Αρμενία γνωστοποίησε σήμερα ότι νέες «σφοδρές μάχες» εκτυλίσσονται στην περιοχή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)


