Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Καμπανάκι» Κοτανίδου για την τήρηση του lockdown

Κοροναϊός : «Καμπανάκι» Κοτανίδου για την τήρηση του lockdown

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πριν από το lockdown και την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, μίλησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πριν από το lockdown και την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, μίλησε η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Η κ. Κοτανίδου σε ερώτηση για το αν έπρεπε να υπάρχει τόσος χρόνος από την ανακοίνωση του lockdown μέχρι της εφαρμογή του, με αφορμή και το… φευγιό των κατοίκων της Αττικής προς την επαρχία τόνισε πως «δεν θεωρώ πως είναι καθυστερημένη η έναρξη του lockdown γιατί έπρεπε ορισμένες δομές να προετοιμαστούν. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι και μια απόδειξη το πως δεν συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα που ανακοινώνονται. Είδαμε σήμερα στην Αθήνα με την απίστευτη κίνηση στους δρόμους και στις εξόδους και είναι ένα μικρό δείγμα το πως δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το παραμικρό από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα».

Για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στη συγκέντρωση κατά του lockdown και για το κατά πόσο ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην τηρηθούν τα μέτρα στο δεύτερο lockdown, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «ανησυχώ πάρα πολύ πως σε αυτό το δεύτερο lockdown δεν θα ακολουθήσουν πολλοί άνθρωποι τις οδηγίες γιατί και τα πρώτα δείγματα αυτό λένε. Δηλαδή αυτή η συγκέντρωση μέσω ίντερνετ είναι ένα μικρό δείγμα ανθρώπων που για κάποιο λόγο συμπεριφέρονται εντελώς ανεύθυνα».

«Τα πρόστιμα δεν θα κάνουν κάτι»

Για το πως θα πειστεί η κοινωνία και για τον διπλασιασμό των προστίμων ανέφερε πως «τα πρόστιμα δεν θα κάνουν κάτι. Οι άνθρωποι αυτοί αδιαφορούν και για τα πρόστιμα και για την υγεία των υπολοίπων. Πρέπει να αναλάβουν οι πιο ειδικοί και να προσεγγίσουν αυτές τις ομάδες ανθρώπων ώστε να μην χρειαστούμε και άλλα lockdown».

Όσον αφορά τη χρονική διάρκεια αυτής της καραντίνας η κ. Κοτανίδου ξεκαθάρισε πως «πάντα έτσι ξεκινά μια καραντίνα. Για λίγο χρονικό διάστημα και αναλόγως από το πόσοι από εμάς θα ακολουθήσουμε τα νέα μέτρα και τις νέες οδηγίες θα δούμε και μια αποτελεσματικότητα».

Χριστούγεννα και lockdown

«Αν όλοι συμμορφωθούμε και για 10-15 μέρες αποφασίσουμε ότι θα καθίσουμε στα σπίτια μας, δεν πάμε σε κρυφά πάρτι, δεν έχουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια με πάνω από 2-3 συγγενικά πρόσωπα, γνωστά άτομα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε αποτελεσματικότητα».

«Αν όμως αποφασίσουμε όλοι να πάμε στην Αράχωβα, στη Χαλκίδα, στο Ναύπλιο τα αποτελέσματα δεν θα είναι ευχάριστα και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς lockdown».

«Το ΕΣΥ δεν έχει φτάσει στα όριά του»

Τέλος, αναφερόμενη στο ΕΣΥ και την πραγματική του εικόνα και αν αντέχει τόνισε πως «στην Ελλάδα είμαστε πάρα πολύ μακριά από την κατάσταση που είδαμε στην αρχή στην Ιταλία, δηλαδή αν κάνουμε επιλογή το ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι. Το σύστημα υγείας πιέζεται όμως δεν έχει φτάσει στα όριά του. Έχουμε δυνατότητες να νοσηλεύσουμε και σε απλές κλίνες ασθενείς και σε ΜΕΘ. Από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσηλευτεί περίπου 900 ασθενείς στις ΜΕΘ και ένα 35% έχει πάει στα σπίτια του. Ένα σημαντικό ποσοστό παραμένει στις μονάδες και ένα 35% με 37% έχει χάσει τη μάχη. Από τα καλύτερα ποσοστά παγκοσμίως. Στην Ευρώπη σε καλύτερη θέση είναι η Σλοβακία και μετά η Ελλάδα».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024