Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλογρίτσας: Με τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής φτιάξαμε την εφημερίδα «Documento»

Καλογρίτσας: Με τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής φτιάξαμε την εφημερίδα «Documento»

Βόμβες κατά Νίκου Παππά και ΣΥΡΙΖΑ από τον Χρήστο Καλογρίτσα

Εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά αλλά και όλους όσοι θέλησαν να «στήσουν» ΜΜΕ προσκείμενα στην προηγούμενη κυβέρνηση, όσα κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο επιχειρηματίας, επί δύο ώρες κατέθετε στο πλαίσιο της έρευνας με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016. Η φράση που έκανε αίσθηση, πάντως, ήταν όταν ο Καλογρίτσας είπε ότι με τα τρία εκατομμύρια της εγγυητικής που πήρε για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, τελικώς τους ζητήθηκε να χρησιμοποιηθεί το ποσό για να στηθεί η εφημερίδα «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο γιος του Καλογρίτσα εμφανιζόταν ως συνέταιρος του Κ. Βαξεβάνη, στην εταιρεία που έβγαλε την εφημερίδα, αλλά μετά από μερικούς μήνες, ξαφνικά αποχώρησε από το μετοχικό σχήμα.

«Όταν η CCC υπαναχώρησε, ο Παππάς μού είπε ότι αφού δεν θα κάνουμε κανάλι, θα φτιάξουμε μία εφημερίδα και καθ’ υπόδειξη του τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα Documento», είπε ο Καλογρίτσας.

Ο άλλοτε «κόκκινος» εργολάβος επιβεβαίωσε, για πρώτη φορά καταθέτοντας ο ίδιος στις δικαστικές αρχές, το περιεχόμενο της μήνυσης και του υπομνήματος της εταιρείας «Τοξότης», περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις υποδείξεις του Νίκου Παππά και των συνεργατών του, τους οποίους δεν ρωτήθηκε να κατονομάσει.

«Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: ‘Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο’».

Ο επιχειρηματίας πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις και άρχισε να διεκπεραιώνει τις εντολές της τότε κυβέρνησης.

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης», φέρεται να είπε ο μηνυτής εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Χρ. Καλογρίτσα, έχουν ήδη εξεταστεί και δύο συνεργάτες του ως μάρτυρες , οι οποίοι έχουν επίσης επιβεβαιώσει όλα όσα καταγγέλλονται ότι έγιναν στη σκιά του επίμαχου διαγωνισμού.

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελικός λειτουργός που είναι υπεύθυνος θα μελετήσει το υλικό και σε περίπτωση που προκύπτουν  ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για πολιτικό πρόσωπο ο φάκελος θα διαβιβασθεί στη Βουλή, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα η έρευνα θα συνεχιστεί από την τακτική δικαιοσύνη.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024