Η Νάξος είναι ανάστατη. Οι κάτοικοι ψάχνονται να δουν πως ο κορωνοϊός χτύπησε το νησί τους, η εισαγγελία διερευνά ήδη την υπόθεση και η Μητρόπολη διαχωρίζει την θέση της μετά τον σάλο για την προσκυνηματική εκδρομη. Ένας 43χρονος που πήγε στην εν λόγω εκδρομή και κόλλησε μαζί με όλη την οικογένειά του, μιλάει αποκλειστικά στο live news.

«Εμείς δεν είχαμε τίποτα βασικά, ούτε ένα σύμπτωμα ασυμπτωματικοί τέρμα δηλαδή, τέρμα, τέρμα ασυμπτωματικοί και βρήκανε και σε εμάς ότι ήμασταν στην αρχή σε μένα δεν βγήκε θετικό αλλά στο μοριακό που μου κάνανε βγήκε θετικό μετά από δύο τρεις ημέρες».

Η προσκυνηματική εκδρομή από την Νάξο στην Παναγία Μυρτιδιώτισα στα Κύθηρα διοργανώθηκε από ιερέα του νησιού. Συμμετείχαν 53 άτομα. O ιερέας πρόσεχε θα πει ο προσκυνητής.

«Ο ιερέας επειδή προσέχει πάρα πολύ πάντοτε ας πούμε όταν ήμασταν λίγο χαλαροί μας έβαζε χέρι, «την μάσκα σου», «μην είστε πολύ κοντά», «να προσέχετε» δηλαδή πάντοτε μας είχε σε επαγρύπνηση πάνω σε αυτό το κομμάτι. Τηρούσαμε όλα τα μέτρα, προσέχαμε, πήγαμε, γυρίσαμε κολλήσαμε τώρα τι να πούμε…».

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή το νησί επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και κάποιοι από τους εκδρομείς που παρουσίασαν συμπτώματα έκαναν τεστ. Στα θετικά και η 5μελής οικογένεια του 43χρονου που μίλησε στο live news.

Δεν συνδυάζονται οι ημερομηνίες θα υποστηρίξουν

«Έγινε αυτό που έγινε, εμείς κολλήσαμε δεν ξέρουμε αν κολλήσαμε από την εκδρομή, δηλαδή η Πολιτική Προστασία που τους έχω πει τα πάντα έχουνε ψάξει από την Τρίτη και έπειτα, δηλαδή εμείς είχαμε γυρίσει Δευτέρα από την εκδρομή γιατί τα πρώτα συμπτώματα της κόρης μου ήρθανε την Παρασκευή έτσι είχε μία αγευσία και επειδή ήταν το θέμα και κάνανε τζάμπα το τεστ πήγε και το έκανε βγήκε θετική μας τραβήξανε και εμάς να πάμε.»

Διαχωρίζει την θέση της η Μητρόπολη

Η μητρόπολη από την άλλη θα διαχωρίσει την θέση της, διευκρινίζοντας ότι δεν έδωσε άδεια για την εκδρομή.

«Ουδεμία άδεια πραγματοποιήσεως Προσκυνηματικής ή άλλου τύπου ομαδικής εκδρομής Ενορίας ή άλλου εκκλησιαστικού φορέα ή προσώπου έχει δοθεί, από την έναρξη της πανδημίας (δηλαδή αρχές Μαρτίου 2020)».

Στο νησί έχει ήδη αναλάβει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα η εισαγγελία που ερευνά τι έγινε ενώ τα ΜΜΕ της Νάξου λένε πως πληροφορίες τους από τα Κύθηρα αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν από έναν άλλο εκδρομέα και όχι από τους εκδρομείς της Νάξου.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος  για την εν λόγω εκδρομή

«15-18 Οκτωβρίου, δεν είχε πάρει άδεια ως ομαδική εκδρομή, είχε πάρει προσωπική άδεια ο συγκεκριμένες ιερέας να μεταβεί στην Αθήνα στην ασθενούσα μητέρα του και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν προσκύνημα στα Κύθηρα.  Όταν έγινε το περιστατικό, πληροφορηθήκαμε κι εμείς για την συμμετοχή 55 ατόμων σε ένα διώροφο πούλμαν στα Κύθηρα. Δεν έχουμε δώσει καμία άδεια σε αιτήματα πραγματοποιήσεις ομαδικών εκδρομών. Η Μητρόπολη έχει μια γραμμή αυστηρή όσον αφορά τα μέτρα. Επισήμως δεν δόθηκε καμία άδεια», σημείωσε.

Ο Μητροπολίτης Καλλίνικος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας δεν είναι αρνητής του κοροναϊού. «Διατυπώνει διαφορετικές απόψεις γύρω από το θέμα αυτό. Δεν συμφωνεί στην κοινή γραμμή της Μητρόπολης. Η Μητρόπολη έχει 55 ιερείς, οι 5 εξ αυτών έχουν επιφυλάξεις και διαφωνίες», σημείωσε.

«Τηρούμε απόλυτα τα μέτρα με έχει διαβεβαιώσει και ο συγκεκριμένος ιερέας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr