Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεργασία : Αυξάνεται στο 50% - Τι ισχύει για τις αναστολές συμβάσεων

Τηλεργασία : Αυξάνεται στο 50% – Τι ισχύει για τις αναστολές συμβάσεων

Αυξάνεται σε όλη τη χώρα το ποσοστό της τηλεργασίας από το 40% στο 50%, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Αλλαγές και στο κομμάτι της υποχρεωτικής τηλεργασίας φέρνει η εκτόξευση των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα , τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αυξάνεται από το 40% στο 50% το ποσοστό της υποχρεωτικής τηλεργασίας σε όλη την Ελλάδα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Οπως επίσης ανακοινώθηκε, εργαζόμενοι στις ζώνες υψηλού κινδύνου (πρώην πορτοκαλί και κόκκινες Περιφερειακές Ενότητες) που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που κλείνουν υποχρεωτικά με απόφαση του κράτους θα τίθενται σε υποχρεωτική προσωρινή αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους, για όσο χρονικό διάστημα η επιχείρηση παραμείνει κλειστή.

Το επίδομα των 534 ευρώ

Πρόκειται για δικαιούχους αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής. Αν η διάρκεια της αναστολής είναι μικρότερη, θα λάβουν την αναλογία των ημερών αναστολής προς τα 534 ευρώ. Έχουν δε, πλήρη ασφαλιστική κάλυψης από τον κρατικό μηχανισμό επί του ονομαστικού τους μισθού (όχι επί των 534 ευρώ).

Οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να μην προβούν σε απολύσεις των εργαζομένων καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της αναστολής των συμβάσεων εργασίας. Όμοια απαγόρευση απόλυσης υπάρχει και για ισόχρονο διάστημα μετά την αναστολή. Αν παρά ταύτα, εκείνες πραγματοποιηθούν καθίστανται εκ του νόμου άκυρες και ο απολυθείς έχει δικαίωμα να παρέχει τις υπηρεσίες του και ο μη συμμορφούμενος εργοδότης να τις αποδέχεται, διαφορετικά θα καταστεί υπερήμερος.

Αλλά και ανά την επικράτεια, επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά βάσει της διευρημένης λίστας ΚΑΔ που αποφασίστηκε τον Απρίλιο και έχουν έδρα ή υποκατάστημα σε Περιφερειακή Ενότητα, που έχει χαρακτηριστεί επιπέδου 4 (κόκκινη ζώνη) ή επιπέδου 3 (πορτοκαλί ζώνη) έχουν τη δυνατότητα να θέσουν όλους ή κάποιους από τους εργαζόμενους τους σε αναστολή σύμβασης, ώστε και αυτοί να λάβουν τα 534 ευρώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024