Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το Μάντσεστερ φλέγεται (51 νεκροί), η UEFA σε ανοιχτή γραμμή με τον Ολυμπιακό

Κοροναϊός : Το Μάντσεστερ φλέγεται (51 νεκροί), η UEFA σε ανοιχτή γραμμή με τον Ολυμπιακό

Η πόλη που ταξιδεύει τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός, ζει ένα δράμα

Στην Ελλάδα σήμερα: 6 νεκροί που ανεβάζουν και άλλο τη θλιβερή καταμέτρηση. Φτάσαμε πλέον να θρηνούμε για την απώλεια 626 συμπολιτών μας. Και φυσικά σκέφτονται όλοι αυτό που έρχεται. Ο ανήφορος μπροστά. Σήμερα ξεπεράσαμε για πρώτη φορά τα 2000 κρούσματα.

Στο Μάντσεστερ σήμερα: 51 νεκροί. Κάτι παραπάνω από τα δύο/τρίτα των θυμάτων που καταγράφηκαν Βορειοδυτικά (83) στην Αγγλία. Στο μεταξύ σήμερα στο Νησί ανακοινώθηκε πως έσπασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων με αφετηρία την 31 του Γενάρη όταν και ξεκίνησε αυτή η οδυνηρή καταγραφή. Αριθμοί που κόβουν την ανάσα.

Το Μάντσεστερ είναι στα «κόκκινα». Επί της ουσίας σε lockdown. Τυπικά σε level 3, στον τρόπο που αξιολογούν εκεί το θέμα της πανδημίας. Το level 3 είναι αυτή το υψηλότερο της βαθμίδας αξιολόγησης.

Δεν είναι φυσικά η μοναδική πόλη στην Ευρώπη που αντιμετωπίσει τόσο σοβαρό πρόβλημα. Είναι όμως η επόμενη πόλη που ταξιδεύει ο Ολυμπιακός. Και όπως και να το δει κανείς, αυτό προκαλεί ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν το βράδυ της Τρίτης την Σίτι στο Ιτιχάντ για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Φεύγουν από τη χώρα μας την Δευτέρα το πρωί (10.30) με πτήση τσάρτερ. Επιστρέφουν το απόγευμα της Τετάρτης. Θα διανυκτερεύσουν δύο βράδια στον Αγγλικό Βορρά. Σε συνθήκες που θα θυμίσουν σε πολλούς το ταξίδι του Αυγούστου στο Γουλβερχάμπτον.

Ο Ολυμπιακός είναι σε ανοιχτή γραμμή με την UEFA. Και έχει ήδη ενημερωθεί για κάποια βασικά πράγματα που είναι διαφορετικά σε σχέση με το προηγούμενη ταξίδι στο Πόρτο. Η συνέντευξη Τύπου των Ερυθρόλευκων, αλλά και της Σίτι θα γίνει δίχως τη φυσική παρουσία δημοσιογράφων. Η προπόνηση, δε, θα είναι ανοιχτή για 15΄μόνο για την κάμερα της Cosmote tv που έχει τα σχετικά δικαιώματα στην Ελλάδα.

Το ματς θα γίνει κανονικά. Δίχως φυσικά την παρουσία κόσμου (στο Ντραγκάο υπήρξαν 3.750 στην κερκίδα). Η UEFA στο πρωτόκολλο που έχει συντάξει δίνει την εντύπωση πως με οποιοδήποτε –λογικό-κόστος η διοργάνωση θα κυλήσει με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Θυμίζουμε πως επί της ουσίας αν υπάρχουν 13 διαθέσιμοι παίκτες για μια ομάδα (είτε από την ευρωπαϊκή λίστα Α, είτε από την Β που απαρτίζεται από παίκτες της ομάδας Νέων) αγωνίζεται κανονικά. Όχι τρία κρούσματα που έχουν οι Ερυθρόλευκοι (Καμαρά, Μπα, Σουντανί) αλλά… 23 να μετρηθούν η UEFA θέλει το τουρνουά να προχωρήσει. Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι το νερό που γυρίζει τον μύλο.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι κλειδί. Και για το Τσάμπιονς Λιγκ και για το Γιουρόπα Λιγκ. Ολοκληρώνεται επί της ουσίας ο πρώτος γύρος της φάσης των ομίλων στις δύο διοργανώσεις. Ακολουθούν τρεις εβδομάδες μέχρι την επανέναρξη.

Τρεις εβδομάδες που αναμένονται πολύ δύσκολες για την Ευρώπη καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη. Προφανώς όμως μέχρι να έρθει η ώρα για τα επόμενα ματς, η UEFA με έναν τρόπο θα έχει αναζητήσει τον τρόπο για να συνεχίσει το παιχνίδι.

Το καλοκαίρι υπήρχε μια ακόμη ιδέα που είχε ανακοινώσει. Εκείνη με τις «ουδέτερες ζώνες». Δηλαδή με πόλεις στην Ευρώπη που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη διεξαγωγής αγώνων για τις δύο διοργανώσεις. Σε χώρες που δεν θα αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Τότε μάλιστα ανάμεσα στις χώρες που είχαν επιλεγεί ήταν και η Ελλάδα και η Κύπρος. Φυσικά σε μια περίοδο που ήταν όλα πολύ διαφορετικά.

Κανονικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να ταξιδέψει και η Μαρσέιγ στο Οπόρτο. Για την άλλη αναμέτρηση του γκρουπ C,  ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian δεν αποκλείεται η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώσει ολικό lockdown στην Μεγάλη Βρετανία.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024