
Αυτός είναι ο Ελληνας ιερέας που δέχθηκε δολοφονική επίθεση στη Λιόν
Ο Νικόλαος Κακαβελάκης, είναι 52 ετών πατέρας τριών παιδιών
Ο πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών και πατέρας τριών παιδιών, είναι ο ιερέας που τραυματίστηκε από την επίθεση που έγινε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν, στη Γαλλία. Ο ιερέας, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία του, πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση από κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάνη. Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση με θρησκευτικά χαρακτηριστικά, αν και οι επιθέσεις των προηγούμενων ημερών στη Γαλλία δείχνουν ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.
Ο ιερέας δέχθηκε πυρά από τον δράστη και σύμφωνα με πληροφορίες από τα γαλλικά ΜΜΕ φέρει τραύματα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.
Όπως αναφέρει η Le Figaro, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να μην πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη.
Κάποιες πληροφορίες λένε ότι για εκείνη την επίθεση, δράστης ήταν ένας Έλληνας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
- ΗΠΑ: Αφαιρείται με δικαστική απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι
- Ανάρπαστα τα εξοχικά στην Ελλάδα – Ποιοι αγοράζουν
- Μάικλ Τζόρνταν: Κάνει… ζωάρα στη Μύκονο ο G.O.A.T. του μπάσκετ (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές από το σπίτι της οικογένειας
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική


