Τα όποια περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα αν δεν συνδυαστούν με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας

Τα όποια περιοριστικά μέτρα από μόνα τους δεν θα αποτρέψουν τα χειρότερα αν δεν συνδυαστούν με ενίσχυση της δημόσιας υγείας και μέτρα αποσυμφόρησης στα Μέσα Μεταφοράς, στα σχολεία και τους χώρους δουλειάς τονίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κυβερνητική ευθύνη η θωράκιση της δημόσιας υγείας

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους να κρύβεται πίσω από τη «μάσκα» της ατομικής ευθύνης. Η ευθύνη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρα προστασίας όπου είναι αναγκαίο, είναι όλη δική της. Και μόνο αυτή μπορεί να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και ευθύνης του λαού» σημειώνει ο γραμματέας του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Είναι σαφές πλέον ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα, από μόνα τους, δεν μπορούν να αποτρέψουν τα χειρότερα αν δεν συνδυαστούν με την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ, τα μαζικά δωρεάν τεστ, ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας. Αν δεν συνδυαστούν επιπλέον με μέτρα στα Μέσα Μεταφοράς, στα σχολεία, αλλά και στους χώρους δουλειάς που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να κωφεύει! Οι εργαζόμενοι μαζικά, μαχητικά μπορούν να διεκδικήσουν και να επιβάλουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr