Κοντά ή και πάνω από 10% των τεστ κοροναϊού, που γίνονται αυτή την ώρα και μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βγαίνουν θετικά.

Μεγάλη διασπορά του κοροναϊού, δείχνουν τα τεστ που γίνονται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη και μέχρι τις 20:00 το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ενας μεγάλος αριθμός αυτών βγαίνουν θετικά και σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 1.000 που έγιναν σε δύο ώρες τα 50 ήταν θετικά, δηλαδή το 5%. Ενδεχομένως τις επόμενες ώρες το ποσοστό να ανέβει κοντά στο 10%, όπως λένε οι ειδικοί.

Το ποσοστό είναι εξαιρετικά υψηλό και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι πρώιμο ακόμη για γενικεύσεις, συνιστώντας ψυχραιμία και υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ σήμερα για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς τα ποσοστά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η εικόνα που παρουσιάζει η Θεσσαλονίκη παρομοιάζεται με την εικόνα που παρουσίασαν οι Σέρρες όταν την πρώτη μέρα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία και το ποσοστό των θετικών έφτανε επίσης στο 10%.

Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Πάντως η κυβέρνηση δεν περίμενε πάντως τα σημερινά τεστ για να πάρει αποφάσεις, καθώς ήδη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την είσοδο του νομού στο «κόκκινο».

Εκτός της Θεσσαλονίκης, σε τοπικό lockdown θα τεθεί η Ροδόπη και η Λάρισα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr