Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καλλιστώ» : Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου

«Καλλιστώ» : Προθεσμία να απολογηθεί πήρε ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου

Ο πλοίαρχος που κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ενώ κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2020 έλαβε από την εισαγγελία Πειραιά ο πολωνός πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου μεταφοράς κοντέινερ «Maersk Launceston», ο οποίος τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 συγκρούστηκε στο λιμάνι του Πειραιά με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού, «Καλλιστώ», με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο να κοπεί στα δύο και να τραυματιστούν ελαφρά δύο μέλη του πληρώματός του.

Ο πλοίαρχος που κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ενώ κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα.

Προθεσμία τριών μηνών

Σημειώνεται ότι το λιμεναρχείο Πειραιά ζήτησε από το δικαστήριο προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των πραγματογνωμόνων και όλα τα στοιχεία με τις καταγεγραμμένες κινήσεις των δύο πλοίων στο marine traffic (διεθνές σύστημα καταγραφής πορείας των πλοίων), να επισυναφθούν στη δικογραφία.

Στο φορτηγό πλοίο «Maersk Launceston» στο οποίο έχει απαγορευθεί ο απόπλους έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές. Σήμερα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επιθεωρήσεις, προκειμένου να αρθεί ο απόπλους του και να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024