Πελοπόννησος : Αυστηροί έλεγχοι από την Περιφέρεια σε ελαιοτριβεία
Τα ελαιοτριβεία θα ελέγχονται αν λειτουργούν όπως έχουν επιδοτηθεί.
Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται από τια αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα ελαιοτριβεία ως προς την συμμόρφωσή τους στην άδεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε όσα από αυτά έχουν επιδοτηθεί να μετατραπούν σε διφασικά, καθώς ορισμένα φέρεται ότι έχουν επανέλθει σε τριφασική λειτουργία.
Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Οκτωβρίου.
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης ειδικότερα, τα ελαιοτριβεία θα ελέγχονται αν λειτουργούν όπως έχουν επιδοτηθεί -ως διφασικά δηλαδή-, ενώ έλεγχοι θα γίνονται ακόμα και κατά την παράδοση του πυρήνα στα πυρηνελαιουργεία.
Παράλληλα, θα υπάρχει συνεργασία και με το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, δήλωσε ο περιφερειάρχης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Προτάσσουμε πάντα την δημόσια υγεία. Εχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν θα ανοίξει κανένα πυρηνελαιουργείο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις”.
Τέλος, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια εργάζεται και για την προώθηση της διαδικασίας για χρήση του πυρήνα της ελιάς ως εδαφοβελτιωτικό – “επισήμως ως Περιφέρεια ζητούμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να ορίσει τις προδιαγραφές για την εν λόγω χρήση”, τόνισε ο Π. Νίκας.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442