
Συναγερμός στην Ισπανία : Θλιβερό ρεκόρ με 267 θανάτους από κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κοροναϊού στην Ισπανία έχει φθάσει τους 35.298 νεκρούς επί συνόλου 1.116.738 μολύνσεων.
Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 18.418 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 267 ακόμη θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Το δεύτερο κύμα
Αυτός ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα της Ιβηρικής.
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 35.298 νεκρούς επί συνόλου 1.116.738 μολύνσεων στην ισπανική επικράτεια.
Στην κορύφωση του πρώτου κύματος, στα τέλη Μαρτίου, η Ισπανία θρηνούσε σχεδόν 900 θανάτους καθημερινά.
Κατάσταση συναγερμού
Οι ισπανικές αρχές κήρυξαν σε κατάσταση συναγερμού όλη τη χώρα την 25η Οκτωβρίου προκειμένου να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας και επέβαλλαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας για 15 ημέρες από την 26η του μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ

