Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατσίφας: Κακοποίηση πριν τη δολοφονία του καταγγέλλει ο γαμπρός του

Κατσίφας: Κακοποίηση πριν τη δολοφονία του καταγγέλλει ο γαμπρός του

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη, είπε, διότι «η δολοφονία είχε πολιτικό υπόβαθρο».

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κ. Βαγγέλης Σακελλαράκης, γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του στους Βουλιαράτες της Αλβανίας.
Ο κ. Σακελλαράκης εξομολογήθηκε την πίκρα που εισέπραξε από τα «ψέματα που ειπώθηκαν» εκείνη την περίοδο από ανεπίσημες πλευρές μέσω διαρροών, ενώ υποστήριξε πως σε κάποιες περιπτώσεις «ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναμετέδιδαν αυτά που ήθελαν οι Αλβανοί».

Η αλήθεια είναι ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη, είπε, διότι «η δολοφονία είχε πολιτικό υπόβαθρο».

Ο ίδιος τόνισε  ότι ο Κατσίφας πάντα την 28η Οκτωβρίου ήθελε να ανυψώνει το ελληνικό φρόνημα και έβαζε σημαίες σε διάφορα μέρη του χωριού αλλά και σε άλλα χωριά, γεγονός που είχε ενοχλήσει τις αλβανικές αρχές που τον παρακολουθούσαν 4-5 χρόνια γιατί νόμιζαν ότι είναι σε κάποια οργάνωση. «Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ένα παιδί μπορεί να είναι έτσι» είπε τονίζοντας κατηγορηματικά πως ο Κατσίφας δεν ανήκε σε καμία οργάνωση.

«Είπαν πολλά και εμείς δεν έχουμε τις δυνάμεις να τα αντικρούουμε, δεν έχουμε τις δυνάμεις. Είμαστε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι» ήταν το σχόλιο του.

Ο Κατσίφας πρεσβεύει πολλά και μάλιστα τώρα με τα γεγονότα με την Τουρκία είναι επίκαιρος, συνέχισε ο κ. Σακελλαράκης.

Αναφέρθηκε επίσης στους γονείς του Κατσίφα, οι οποίοι είναι κάθετα αρνητικοί σε σκέψη να έρθουν στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για «βουβή τρομοκρατία» στους Βουλιαριάτες. Κατήγγειλε δε ότι, πριν από ενάμιση μήνα ένα ελικόπτερο πέταξε πάνω από το σπίτι τους και πως υπάρχει «συνεχής παρουσία της μυστικής αστυνομίας σε διάφορα σημεία του χωριού».

Επίσης μίλησε για το μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του και για τη συγκίνηση που προκάλεσε με την ομιλία του ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το πόρισμα αναμένεται πλέον δύο χρόνια από τις αρχές της Αλβανίας, ενώ αναφέρθηκε «στην ειδική μοναδα Αλβανών RENEA που έχουν μαζί τους πάντα κάμερες και βιντεοσκοπούν τις επιχιερήσεις τους». Συμπλήρωσε πως «είναι σίγουρο πως ο Κατσίφας είχε απομονωθεί  στο σημείο» και πως «δεν είχε μαζί του όπλο».

Ο κ.Σακελλαράκης  κατήγγειλε εξάλλου κακοποίηση του Κ. Κατσίφα την προηγούμενη ημέρα. Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ. Σακελλαράκης, ο Κατσίφας είχε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα, «όπου βρέθηκαν κάποιοι δήθεν αστυνομικοί κοσσοβάρικης καταγωγής. Έγινε μάχη μέσα στο τμήμα, τον έπιασαν, τον έδεσαν, τον γύμνωσαν και τον χτυπούσαν με ξύλα για πέντε με πεντέμιση ώρες σε όλο του το σώμα, όχι στο πρόσωπο. Επίσης φαίνεται ότι είχαν τυλίξει το σώμα του με πλαστική μεμβράνη».

Για την κακοποίηση υπάρχει μάρτυρας όμως «δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι γιατί δεν θα βρούμε ούτε την οικογένειά του» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος είπε ότι δεν υπήρχε καλάσνικοφ, αλλά όλοι έχουν κυνηγετικά όπλα στα ελληνικά χωριά για την ασφάλειά τους λόγω των πιέσεων που δέχονται.

Τα προβλήματα της ομογένειας  διογκώνονται και η ελληνική κυβέρνηση είναι απούσα, συμπλήρωσε.

Ενώ προανήγγειλε αποκάλυψη σε μέλλοντα χρόνο που «θα κάνει όσους παίζουν με τη μνήμη του, να ντρέπονται».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024