Ο Δήμος Καλαμαριάς με επισημότητα αλλά και με σεβασμό στην υγεία και τη ζωή των πολιτών, εξαιτίας των αντίξοων υγειονομικών συνθηκών, θα γιορτάσει τη σημερινή μέρα, τιμώντας τους ήρωες της Εποποιίας του 1940, όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με έναν ιδιαίτερο στολισμό αποφάσισε να γιορτάσει ο δήμος Καλαμαριάς.

Ο Δήμος Καλαμαριάς με επισημότητα αλλά και με σεβασμό στην υγεία και τη ζωή των πολιτών, εξαιτίας των αντίξοων υγειονομικών συνθηκών,  θα γιορτάσει τη σημερινή μέρα, τιμώντας τους ήρωες της Εποποιίας του 1940, όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Στις τις 11 το πρωί σήμερα θα πραγματοποιηθεί:

•             επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην οποία  θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος  και θα παραστούν ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

•             Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων των Πεσόντων στην πλατεία Σκρα με περιορισμένο αριθμό εννέα ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων

•             Εκφώνηση σύντομης επετειακής ομιλίας από τον πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού,   Ανανία Τσιραμπίδη

•             Καταθέσεις στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. (Οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι Καλαμαριάς, που δεν θα παραστούν και  δεν θα καταθέσουν στεφάνι, εξαιτίας  της υφιστάμενης  υγειονομικής κατάστασης, θα προσφέρουν χρήματα σε κοινωνικές δομές του Δήμου και φιλανθρωπικά Σωματεία  και  θα γίνει μνεία).

Το Δημαρχείο κοσμεί και κυματίζει από σήμερα μια υπερμεγέθης ελληνική σημαία, σύμβολο εθνικής συνείδησης και αγώνων του ελληνικού λαού για την ελευθερία.

dim_flag-1024x482.jpg

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Έπος του ’40

Η Διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς θέλοντας  να τονίσει την αξία της  αυριανής εθνικής επετείου  και  να υπενθυμίσει τους αγώνες των Ελλήνων για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,  ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, ετοίμασε ως ελάχιστο φόρο τιμής μια ωριαία βιντεοσκοπημένη εκδήλωση, η οποία έχει ανέβει στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.kalamaria.gr ) αλλά και στο σύνδεσμο του youtube https://youtu.be/_l0eLS0K2oM και μπορεί να παρακολουθήσει κάθε πολίτης.

Η παρουσίαση  εικαστικών και μουσικών δημιουργιών με τίτλο «Το έπος του ΄40 εμπνέει τους λειτουργούς του Λόγου και της τέχνης», ως φόρος ελάχιστης τιμής,  βιντεοσκοπήθηκε στη σκηνή του δημοτικού θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανθρώπων του πολιτισμού που ανήκουν στο δυναμικό του Δήμου Καλαμαριάς.

Περιλαμβάνει αποσπάσματα από πεζά ποιήματα τα οποία αναφέρονται στο Έπος του΄40, φωτογραφίες και ζωγραφικοί πίνακες  αλλά και  τραγούδια που έχουν γραφτεί, αποτυπώνοντας το έπος της Αλβανίας και  έγιναν  σύμβολο σφραγίζοντας την αντίσταση ενάντια στον κατακτητή.

Συμμετέχουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

Ο Γιάννης Κούκας, Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής και μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του Δήμου

Ο Θανάσης Γιώγλου, υπάλληλος του Δήμου Καλαμαριάς

Η Ελιόνα Σινιάρη, καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς και η Θάλεια Μαυρίδου, καθηγήτρια φωνητικής, επίσης στο Δημοτικό Ωδείο.

Θερμές  ευχαριστίες  και στους : Παναγιώτη Κλωνή, μέλος της Φιλαρμονικής  του Δήμου για την τεχνική υποστήριξη και τον Λεωνίδα Μπεϊλή για την ηχοληψία.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr