
28η Οκτωβρίου : O ιδιαίτερος εορτασμός εν καιρώ κοροναϊού από τον Δήμο Γλυφάδας
Η σημαία έχει τοποθετηθεί στον Υμηττό έτσι ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν να τη βλέπουν ειδικά τη φετινή επέτειο που είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Γλυφάδας, καθώς έφτιαξε μια ελληνική σημαία 800 τ.μ.
Η σημαία έχει τοποθετηθεί στον Υμηττό έτσι ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν να τη βλέπουν ειδικά τη φετινή επέτειο που είναι διαφορετική λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό από την στιγμή που δεν επιτρέπονται παρελάσεις και άλλου είδους εκδηλώσεις.
Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με σχετική ανάρτηση αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Με περηφάνεια και καμάρι, εκεί ψηλά στον Υμηττό βάλαμε σήμερα την ελληνική σημαία! Πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ορατή από παντού.
Φόρος τιμής στους Έλληνες που θυσιάστηκαν το ‘40, αμυνόμενοι περί πατρίς. Η φετινή επέτειος του «Όχι» δεν είναι σαν καμία άλλη. Γιορτάζουμε τα 80 χρόνια από την ύψιστη πράξη αντίστασης του λαού μας.
Τα γιορτάζουμε εν μέσω πανδημίας, που δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων. Τα γιορτάζουμε με την τουρκική επιθετικότητα να έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και προκλητικότητας.
Για όλους αυτούς τους λόγους θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Στο βουνό μας, στον Υμηττό, τοποθετήσαμε σε μια πλαγιά μια ελληνική σημαία 800 τετραγωνικών, που τη βλέπουμε από κάθε σπίτι.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, με βαθιά συμβολικό και εθνικό χαρακτήρα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε. Ψηλά τις σημαίες και ψηλά το κεφάλι».
- Η Ινδία θα συνεχίσει να επεκτείνει την ικανότητα διύλισης πετρελαίου λέει ο Μόντι
- O γάμος της Τέιλορ Σουίφτ και η νίκη της LVMH
- Check Point και AWS συνεργάζονται για ασφαλές cloud στην Ευρώπη
- Το Ιράν εξετάζει ένα «ειδικό» δικαίωμα για τις «φίλες» χώρες για το πέρασμα των Στενών του Ορμούζ
- Εκκενώνεται ο χώρος των εορτασμών στην Ουάσιγκτον εξαιτίας καταιγίδας – Χάος στα καταφύγια και το μετρό
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν


