Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έβγαλε την αγγαρεία για τη Λίβερπουλ, ο Ζαπάτα έσωσε τον βαθμό για την Αταλάντα

Έβγαλε την αγγαρεία για τη Λίβερπουλ, ο Ζαπάτα έσωσε τον βαθμό για την Αταλάντα

Με γκολ των Ζότα και Σαλάχ στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Μίντιλαντ κι έκανε το δύο στα δύο στον τέταρτο όμιλο ενώ η Αταλάντα γύρισε από το 0-2 κόντρα στον Άγιαξ και πήρε τον βαθμό (2-2) χάρη στον Ζαπάτα.

Πιο δύσκολα από το αναμενόμενο ήρθε η νίκη για τη Λίβερπουλ κόντρα στη Μίντιλαντ. Οι κόκκινοι παρουσιάστηκαν κακοί κόντρα στους Δανούς, κινδύνεψαν να δεχθούν γκολ αλλά τελικά μέτρησε η ποιότητά τους και με γκολ των Ζότα και Σαλάχ στο δεύτερο μέρος νίκησαν με 2-0 κι έφτασαν τους έξι βαθμούς στον όμιλο.

Η Μίντιλαντ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς με τον Άλισον να κρατάει το μηδέν στο 3′ βγάζοντας το σουτ του Ντρέγερ. Μιναμίνο και Ζότα είχαν ευκαιρίες για τους «reds» αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν με το ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο μέρος κάπως ξύπνησε η Λίβερπουλ και στο 55′ άνοιξε το σκορ. Ο Άρνολντ έκανε τη σέντρα και ο Ζότα από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Στο 77′ η Μίντιλαντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Εβάντερ αστόχησε από κοντά.

Το ίδιο κι ο Φιρμίνο στο 88′ με τον Ντρέγερ να απαντά ένα λεπτό μετά με λόμπα που πέρασε μόλις άουτ. Κι αφού δεν έγινε εκεί το 1-1 ήρθε το 2-0 με τον Σαλάχ στις καθυστερήσεις να ευστοχεί σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Φαμπίνιο (30’ Ουίλιαμς), Χέντερσον (46’ Βαϊνάλντουμ), Μίλνερ, Σακιρί, Μιναμίνο (60’ Σαλάχ), Ζότα (81’ Φιρμίνο), Οριγκί (60’ Μανέ)

Μίντιλαντ: Άντερσεν, Παουλίνιο, Σολτς, Σβιατσένκο, Άντεσρον, Ονιεκά, Καγιούστε (81’ Κράεβ), Σίστο (72’ Εβάντερ), Ντρέγερ, Μαμπίμλ (66’ Άντερσον), Κάμπα (81’ Φάιφερ)

Στη δεύτερη θέση του ομίλου παρέμεινε η Αταλάντα που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 από τον Άγιαξ αλλά κατάφερε να επιστρέψει χάρη σε δύο γκολ του Ζαπάτα.

Το σκορ για τους Ολλανδούς άνοιξε στο 29′ ο Τάντιτς με πέναλτι που κέρδισε ο Τραορέ. Εννιά λεπτά μετά ο Τραορέ έγινε σκόρερ αφού σε γύρισμα του Νέρες ο Σπορτιέλο έχασε την μπάλα κι ο άσος του Άγιαξ έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν με την Αταλάντα να δείχνει τη δύναμή της. Αρχικά στο 54′ μείωσε σε 1-2 με κεφαλιά του Ζαπάτα από σέντρα του Γκόμες και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, έκανε και το 2-2 και πάλι με τον Ζαπάτα από ασίστ του Πάσαλιτς.

Στα επόμενα λεπτά αυτή που έψαξε περισσότερο ένα τρίτο γκολ ήταν η Αταλάντα αλλά ο Ονάνα ήταν εκεί για να πει «όχι».

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Τολόι, Ρομέρο, Ντζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Γκόζενς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς, Ίλιτσιτς (78’ Μουριέλ), Γκόμες (78’ Μαλινόβσκι), Σαπάτα

Αγιαξ: Ονανά, Ταλιάφικο, Μπλιντ, Σχουρς, Μαζραουί (56’ Κλάιμεπρ), Γκράβενμπερχ, Κλάασεν, Τάντιτς, Τραορέ, Άντονι (90+4’ Λαμπιάντ), Νέρες (69’ Πρόμες)

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:

Λίβερπουλ 6
Αταλάντα 4
Άγιαξ 1
Μίντιλαντ 0

Επόμενη αγωνιστική:
Μίντιλαντ – Άγιαξ
Αταλάντα – Λίβερπουλ

Περισσότερα σε λίγο…

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024