Ήπια ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 598,35 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,40%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,18 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,48%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,97%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,87%), της Σαράντης (+1,95%), της Eurobank(+1,82%) και της Alpha Bank (+1,80%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil (-1,68%) ,της Coca Cola HBC (-1,43%) και των ΕΛΠΕ (-0,80%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,27%) και της Τεχνολογίας (+1,25%) , ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-1,76%) και των Τροφίμων (-1,41%)
Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 16 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +7,91% και Παϊρης +6,99%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Inform Λύκος -2,26% και ΙΑΣΩ -2,00%.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.