Το παράξενο δημοσίευμα που προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω από τις απειλές σε βάρος της ζωής των τακτικών δικαστών που παραιτήθηκαν από την Επιτροπή Εφέσεων.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ γύρω από την έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Αθλητικής Βίας –κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας του Αρείου Πάγου- για τις απειλές σε βάρος της ζωής των δικαστών Παναγιώτη Φιλόπουλου και Γεράσιμου Βρυώνη λίγες ώρες πριν οι δύο τους παραιτηθούν από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ (13/7).

Και αν στην πρώτη «ανάγνωση» της υπόθεσης προέκυπτε η απορία για το γεγονός ότι η διοίκησης της Ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παρότι ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή –στη Γραμματεία της έφτασε το περίφημο μήνυμα «θέλετε να πεθάνετε πριν την ώρα σας;», δεν έκανε τα αυτονόητα προκειμένου να προστατέψει τους δικαστές –άρα και την αξιοπιστία της Επιτροπής Εφέσεων-;

Αν προκαλεί την κοινή λογική ότι το Πάρκο Γουδή δεν επικοινώνησε με τις Αρχές προκειμένου να ενημερώσει πως κάποιοι απειλούν ζωές εκπροσώπων της Δικαιοσύνης; Αυτό που ακολούθησε είναι ίσως επικίνδυνο;

Ένα ρεπορτάζ σε αθλητική ιστοσελίδα –που συμπτωματικά ανήκει στον περίφημο «ανιψιό» που έμαθε όλη η Ελλάδα με το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας- το οποίο είτε από άγνοια, είτε από πρόθεση επί της ουσίας επιχειρεί να αποπροσανατολίσει. Όχι μόνο την κοινή γνώμη, αλλά και τις ίδιες τις αρχές.

Εμφανίστηκε λοιπόν ένα ρεπορτάζ πριν από μερικές ώρες το οποίο υποστηρίζει πως όντως έχει φτάσει στην ΕΠΟ ένα απειλητικό μήνυμα σε βάρος των δικαστών της Επιτροπής Εφέσεων. Όχι όμως στο διήμερο 11-12 Ιουλίου που είναι το διάστημα ανάμεσα στην ανακοίνωση του CAS -10.7- για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας (επανεκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων) και τις παραιτήσεις των Φιλόπουλου-Βρυώνη -13.7- αλλά στις 13 Δεκέμβρη του 2019.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρεται πως 11 Δεκέμβρη του ΄19 είχε ανακοινωθεί μια ποινή της Επιτροπής Εφέσεων σε βάρος του Ολυμπιακού για την τιμωρία της έδρας του για μια αγωνιστική. Αναφέρεται επίσης ότι η ΕΠΟ έπραξε τα δέοντα και μεταβίβασε την «ανώνυμη επιστολή» στο Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης Εφετείου Αθηνών, για να ακολουθήσει η προκαταρκτική εξέταση.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η επιστολή που επικαλείται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είτε υπάρχει είτε όχι δεν αφορά το θέμα που αποκάλυψε to10.gr. Και κυρίως δεν αφορά το θέμα που ερευνά το Τμήμα Αθλητικής Βίας. Η επιστολή που έχουν στα χέρια τους οι αρχές είναι μια. Συγκεκριμένη. Και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία.

«Προς Πρόεδρο Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ, Φιλόπουλο»

ΕΠΟ

Υπουργείο Δικαιοσύνης

«ΠΑΟΚ: Διέσυραν τη Δικαιοσύνη- Οφείλουν σήμερα και όλας να παραιτηθούν».

Όσοι αποφάσισαν περί του αντιθέτου, οι κ.κ. Φιλόπουλος και Βρυώνης οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν

«Θέλετε να πεθάνετε πριν την ώρα σας; Σε ένα τυχαίο ατύχημα εσείς ή οικογένεια σας; Δεν καταλαβαίνω. Δεν σκέπτεστε την οικογένεια σας; Ξέρουμε που είστε. Παραιτηθείτε τώρα πριν συμβεί το μοιραίο»

Γιατί λοιπόν εμφανίστηκε ξαφνικά ένα ρεπορτάζ με μια άλλη –φερόμενη ως- επιστολή; Γιατί προσπαθεί κάποιος να μεταθέσει την ιστορία που αρχές αναζητούν απαντήσεις, γυρίζοντας το ρολόι πίσω 7-8 μήνες νωρίτερα. Και αν είναι όντως αληθινή αυτή η επιστολή του Δεκέμβρη, γιατί τότε η ΕΠΟ κίνησε κανονικά μια διαδικασία ενώ δεν έκανε το ίδιο στο γεγονός του Ιούλη;

Λογικές ερωτήσεις που αναζητούν καθαρές απαντήσεις. Όχι από το ρεπορτάζ. Από τις αστυνομικές αρχές. Είναι μια ακόμη δημοσιογραφική αστοχία από μια ιστοσελίδα που η πιάτσα αντιμετωπίζει με χαμόγελο και κατανόηση (καλά μου νεροπίστολα) ή μήπως τελικά είναι κάτι πιο σημαντικό που οδηγεί σε ένα ακόμη συμπέρασμα «συγκάλυψης» αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης;

Τον λόγο έχουν οι Αρχές. Και η Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr