
Τουρκία : Ακύρωσε την στρατιωτική άσκηση την 28η Οκτωβρίου
Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην καρδιά του Αιγαίου, στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία το μεσημέρι της Δευτέρας
Στην ακύρωση των στρατιωτικών ασκήσεων στην «καρδιά» του Αιγαίου, στις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου προχώρησε η Τουρκία το μεσημέρι της Δευτέρας.
Στη συνέχεια η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex μόνο για αύριο, 27 Οκτωβρίου, στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η Τουρκία ακύρωσε άλλες δυο, οι οποίες ωστόσο δεν απασχολούν τις ελληνικές αρχές, καθώς είναι σε περιοχές δικής της δικαιοδοσίας στα Νότια Παράλια της στη Μεσόγειο.
Δείτε την ενημέρωση με την οποία ακυρώνει τη Navtex:
Δείτε τη νέα τουρκική Navtex
Το μορατόριουμ του Στόλτενμπεργκ
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε κάνει δημοσίως λόγο, περί μορατόριουμ ασκήσεων κατά τις εθνικές εορτές Ελλάδας και Τουρκίας (28 και 29 Οκτωβρίου). Η πρόταση του κ. Στόλτενμπεργκ είχε γίνει αποδεκτή κατά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αμύνης.
Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε κάνει λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα», ενώ επαίνεσε την Αθήνα και την Αγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».
Διαβάστε επίσης: Όλο το παρασκήνιο για το μορατόριουμ ασκήσεων Ελλάδας – Τουρκίας
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, η Τουρκία έσπασε το μορατόριουμ ανακοινώνοντας ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο (ανατολικά του Καστελλόριζου) για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
- Μπάγερν-Παρί 1-1: Θριαμβευτές οι Γάλλοι, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League
- Άλμπερτ: «Δεν θα αφήσουμε τον Άταμαν να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς να παίξει καλύτερο μπάσκετ»
- Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]
- Σερέλης: «Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεχθήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό»
- Ρωσία: Η προειδοποίηση της Μόσχας στις διπλωματικές αποστολές στο Κίεβο – Γιατί τώρα, τι μπορεί να συμβεί


