Κοροναϊός : Μέτρα σοκ στην Ιταλία – Λουκέτο από τις 6 το απόγευμα σε καφέ και εστιατόρια
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε κυβερνητικό διάταγμα με νέα περιοριστικά μέτρα, στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Πιο συγκεκριμένα, το διάταγμα, όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, προβλέπει ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν κάθε ημέρα στις έξι το απόγευμα.
Τελικά, παρά την αρχική αντίθετη πρόταση, αποφασίσθηκε ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν τις Κυριακές.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τα λύκεια, το 75% των μαθητών θα πρέπει να παρακολουθεί στο εξής τα μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης.
Διάγγελμα του Κόντε μέσα στην ημέρα
Στο κείμενο των μέτρων που έχει διαρρεύσει στον Τύπο, δεν προβλέπονται περιορισμοί για τη λειτουργία των εμπορικών κέντρων, ενώ θα πρέπει να κλείσουν πισίνες και γυμναστήρια. Γίνεται επίσης σύσταση στους ιταλούς πολίτες, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να βγαίνουν εκτός του δήμου στον οποίο ζουν, μόνον όταν παρουσιάζεται πραγματική ανάγκη.
Μέσα στην ημέρα, αναμένεται τηλεοπτική συνέντευξη τύπου του ιταλού πρωθυπουργού, με λεπτομερή αναφορά στους νέους αυτούς περιορισμούς, οι οποίοι θα ισχύσουν από αύριο μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηλεία: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών για τέσσερις πεζοπόρους που εγκλωβίστηκαν στο φαράγγι Σιπρένι
- Σύλληψη 19χρονου για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι
- Ο Φορλάν ανέλαβε την Ουρουγουάη μετά την αποτυχία στο Μουντιάλ (pic)
- Γεννήσεις: Κατάρρευση την τελευταία 20ετία – Χαμηλά εισοδήματα και στεγαστική κρίση ανάμεσα στις αιτίες
- Μήπως οι γυναίκες είναι αυτές που κινούν τα νήματα στην Οδύσσεια;
- Ρόδρι: «Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να ηρεμήσει το άγχος του»
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442