Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1

Λίβερπουλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ» για την 6η αγωνιστική της Premier League, επέστρεψε στις νίκες και «έπιασε» στην κορυφή της βαθμολογίας την Έβερτον (με ματς περισσότερο)

Επιστροφή στις νίκες για τη Λίβερπουλ!

Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 11ο λεπτό, oι «κόκκινοι» έκαναν την ανατροπή απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πήραν τη νίκη (2-1) για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Η Σέφιλντ προηγήθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπέργκε στο 11ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Κλοπ ανέβασε ρυθμό και ισοφάρισε με τον Φιρμίνο στο 41ο λεπτό, για να έρθει ο Ζότα να κάνει την ανατροπή στο 64ο λεπτό.

Το ματς

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε καλύτερα και μόλις στο 1ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ρόμπερτσον έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μανέ από τα αριστερά, εκείνος προσπάθησε να βρει τον Σαλάχ, αλλά τελευταία στιγμή ο Ίγκαν απομάκρυνε.

Στο 3ο λεπτό, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ προσπάθησε να πετύχει ένα απίθανο γκολ πίσω από τη σέντρα, αλλά ο Ράμσντεϊλ (που ήταν εκτός εστίας) κατάφερε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Παρά τις απειλητικές στιγμές της Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά, η Σέφιλντ ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα.

Ο ΜακΜπέρνι δέχτηκε μαρκάρισμα πάνω στη γραμμή της περιοχής από τον Φαμπίνιο και μετά από χρήση του VAR, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπέργκε ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Άλισον για το 0-1 στο 11ο λεπτό.

Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της Λίβερπουλ και έχασε δύο ευκαιρίες σε τρία λεπτά για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Το σουτ του ΜακΜπέρνι στο 21ο λεπτό δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Άλισον έδιωξε με γροθιές το μονοκόμματο σουτ του Όσμπορν.

Οι «κόκκινοι» δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα, ο Μανέ έκανε την κεφαλιά, με τον Ράμσντεϊλ να αποκρούει, αλλά στη συνέχεια ο Φιρμίνο πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-1 στο 41ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ κάνει το 1-1 κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ! Καλοζυγισμένη σέντρα του Χέντερσον από τα δεξιά, ο Μανέ πήρε την κεφαλιά, ο Ράμσντεϊλ απέκρουσε ασθενώς και ο Φιρμίνο πήρε το ριμπάουντ για να την σπρώξει με προβολή στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας των λεπίδων.

Η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και σκόραρε στο 63ο λεπτό με τον Σαλάχ, αλλά το γκολ του Αιγύπτιου ακυρώθηκε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ανατροπή για τους «κόκκινους». Ο Μανέ έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Ζότα με ωραία κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ράμσντεϊλ για το 2-1.

Η Σέφιλντ βγήκε στην επίθεση στα τελευταία λεπτά και έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 75ο λεπτό με τον Άλισον να αποκρούει το σουτ του Μπάσαμ.

Η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει τρίτο γκολ με τον Σαλάχ στο 81ο λεπτό αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις ο Μπέργκε έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Φαμπίνιο, Άρνολντ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ, Ζότα (83’ Μίλνερ), Φιρμίνο (83’ Μιναμίνο)

ΣΕΦΙΛΝΤ: Ράμσντεϊλ, Μπάσαμ, Μπάλντοκ, Στίβενς, Αμπαντού, Ίγκαν, Μπέργκε, Λούντστραμ (76’ ΜακΓκόλντρικ), Όσμπορν, ΜακΜπέρνι, Μπρούστερ (54’ Μπερκ)

Sports in

Παπανικολάου: «Ας είναι φέτος η χρονιά που θα κάνουμε το διπλό στην έδρα της Εφές»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024