Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης : Παρουσίασε χάρτες με τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Μητσοτάκης : Παρουσίασε χάρτες με τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τέσσερις χάρτες για να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαχειρίζεται με σχετική επιτυχία σε σχέση με τις άλλες χώρες την πανδημία.

Στην εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας και στα μέτρα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης μορφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε τέσσερις χάρτες για να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαχειρίζεται με σχετική επιτυχία σε σχέση με τις άλλες χώρες την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στις καλύτερες ως προς τη συνολική διαχείριση της πανδημίας. Βρίσκεται στις πρώτες χώρες ως προς τον αριθμό των τεστ, είναι επίσης «πράσινη» μαζί με τη Γερμανία ως προς τον αριθμό των τεστ που είναι θετικά στον κοροναϊό σε σχέση με το συνολικό αριθμό των τεστ που διενεργούνται και επίσης στο δείκτη θνησιμότητας η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα από όσες μετριούνται.


Ο πρωθυπουργός δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» από την «ταχύτητα υλοποίησης του προγράμματος εμβολιασμού για την γρίπη. Το 40% των εμβολίων έχουν γίνει. Επιβάλλεται να μην συμπέσει μια δεύτερη έξαρση του covid με έξαρση της εποχικής γρίπης» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής κατά όσων επιχειρηματιών αψηφούν τα μέτρα: «Πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών για να αποφύγουμε ένα lockdown. Προχωρήσαμε σε πρόσθετα μέτρα, τις μάσκες παντού και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ΕΛ.ΑΣ., οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους για τους επιχειρηματίες που επιμένουν να παραβιάζουν το νόμο και να προσφέρουν μια επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Έχουμε δρομολογήσει ήδη το σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος για την ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης. Έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν τέσσερα εκατ. εμβόλια κατά της γρίπης. Πρέπει, επιβάλλεται να μη συμπέσει μια έξαρση της γρίπης, με έξαρση του κοροναϊού, γιατί θα είχαμε πιέσεις στο ΕΣΥ».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024