
Θεοδωρικάκος : Ευρύτατος ο διάλογος για το νέο, αναβαθμισμένο και πιο αξιοκρατικό ΑΣΕΠ
Το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2022, ενώ το 2021 θα είναι έτος αναβάθμισης του ΑΣΕΠ και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε πρωινή συνέντευξή του
Οι αλλαγές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο αφορούν όλες τις ελληνικές οικογένειες και κυρίως τους νέους που θέλουν να εργαστούν στο κράτος, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΑΝΤ1.
Το νέο σύστημα θα ψηφιοποιήσει και θα εκσυγχρονίσει το ΑΣΕΠ και θα το κάνει πιο αξιοκρατικό, τόνισε ο υπουργός, ο οποίος εκτίμησε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο προς διαβούλευση σε περίπου 10 ημέρες.
Είπε ακόμη ότι για την τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου υπάρχει ευρύτατος διάλογος και σημείωσε ότι, εκτός από εκπροσώπους κομμάτων, από τους οποίους έλαβε και συγκεκριμένες ιδέες και θετικές προτάσεις, θα έχει συναντήσεις και με προκατόχους του, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τον οποίο θα συναντήσει την Τρίτη, αλλά και με άλλους φορείς.
Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «θα γίνονται γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις κάθε χρόνο (ίσως και δύο φορές το χρόνο, εάν απαιτηθεί), με βάση τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, ώστε οι υποψήφιοι να διαγωνίζονται με γραπτή εξέταση για να αποδείξουν τις γνώσεις τους, ενώ θα υπάρξουν, με βάση την κυβερνητική πρόταση, τεστ δεξιοτήτων και ψυχομετρικά τεστ για ορισμένες ειδικότητες».
Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη μεταπτυχιακών τίτλων ή διδακτορικής διατριβής, αυτά θα αναγνωρίζονται και θα μετρούν, εφόσον είναι συναφή με τη θέση για την οποία εκδηλώνει ενδιαφέρον ο υποψήφιος.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «είναι άδικο να μετράει ο βαθμός του πτυχίου, διότι δεν είναι ίδια όλα τα πανεπιστήμια. Άλλο είναι ένα 9 από ένα γνωστό παγκοσμίως πανεπιστήμιο και άλλο ένα 9 από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο».
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν 12.500 προσλήψεις, πέραν αυτών που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, και ότι το νέο σύστημα θα ισχύσει από το 2022, ενώ το 2021 θα είναι έτος αναβάθμισης του ΑΣΕΠ και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ιράν: Δύο πλοία ενεπλάκησαν σε «ατύχημα» αφού αγνόησαν προειδοποιήσεις για τα Στενά του Ορμούζ
- Αργεντινή: Το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε πριν τον μεγάλο τελικό (vid)
- «Απλώς γ@@@θείτε» – Ο Ρόμπερτ Σμιθ των The Cure για το halftime show του Μουντιάλ 2026 και τον Ινφαντίνο
- Καιρός: Για «θερμό επεισόδιο με χαρακτηριστικά καύσωνα» προειδοποιεί ο Κολυδάς – Πού και πότε θα δούμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Αλιβέρι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στη μάχη πέντε εναέρια
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο
