Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις Σέρρες

Κοροναϊός : Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις Σέρρες

Στο «μάτι» του κοροναϊού έχουν μπει τις τελευταίες μέρες οι Σέρρες, οι οποίες από το πρωί της Παρασκευή βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού. Μάλιστα, σήμερα οι Σέρρες βρέθηκαν στην τρίτη θέση της κατανομής των κρουσμάτων 35 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις

Στο «μάτι» του κοροναϊού έχουν μπει τις τελευταίες μέρες οι Σέρρες, οι οποίες από το πρωί της Παρασκευή βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο συναγερμού. Μάλιστα, σήμερα οι Σέρρες βρέθηκαν στην τρίτη θέση της κατανομής των κρουσμάτων 35 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Μάλιστα, οι Σέρρες βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδικών τις τελευταίες ημέρες, καθώς υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε μόλις λίγες μέρες.

Πού οφείλεται η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος για την κακή επιδημιολογική κατάσταση οφείλεται… στην Θεσσαλονίκη!

Συγκεκριμένα, στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι συχνά επιλέγουν την γειτονική πόλη για τις νυχτερινές τους εξορμήσεις.

Φαίνεται λοιπόν πως η αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη συμβαδίζει με αυτή των Σερρών καθώς η δεύτερη βρέθηκε στο επίκεντρο των νέων της συμπρωτεύουσας οποίοι εξαιτίας του «λουκέτου» της εστίασης στις 00:00 επέλεγαν τις Σέρρες για να συνεχίσουν τη διασκέδαση!

«Είμαστε ένα βήμα πριν τον κόκκινο συναγερμό» λέει ο Δήμαρχος Σερρών

«Είμαστε ένα βήμα πριν τον κόκκινο συναγερμό και το επίπεδο 4», τόνισε σε δηλώσεις του, την Παρασκευής, ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο ίδιος, έκανε έκκληση μέσω του Infonews24, σε όλους τους Σερραίους πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς η κατάσταση στην περιοχή χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

«Θα πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία αναδεικνύοντας την ατομική ευθύνη του καθενός μας. Πολίτες και φορείς θα πρέπει να δώσουμε μαζί τη μάχη. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, ενώ και η διασπορά είναι σε τέτοιες ηλικιακές ομάδες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υποστήριξε πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την επιδημιολογική εξέλιξη της περιοχής «και γι’ αυτό αν τα καταφέρουμε και λειτουργήσουμε όλοι υπεύθυνα, νομίζω θα έρθει καλύτερο αποτέλεσμα».

Στο μεταξύ, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να πραγματοποιεί rapid test σε κατοίκους της πόλης. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν επιπλέον 65 κρούσματα της COVID-19 σε ένα 24ωρο, ενώ σύμφωνα με τον Νομίατρο για την Παρασκευή, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να είναι 40-50.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024