Πανευρωπαϊκό μπλακ άουτ στις τραπεζικές συναλλαγές – Τι λέει για το πρόβλημα η ΤτΕ
Tο TARGET2 είναι το κυρίαρχο σύστημα μεγάλων πληρωμών στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, διακανονίζοντας σχεδόν το 90% της συνολικής αξίας των μεγάλων πληρωμών σε ευρώ
Πανευρωπαϊκό μπλακ άουτ έχει χτυπήσει το σύστημα Target 2 (σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών).
Οι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών μπορούν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ των τραπεζών τους, όμως δεν μπορούν να κάνουν συναλλαγές από άλλες τράπεζες.
Tο TARGET2 είναι το κυρίαρχο σύστημα μεγάλων πληρωμών στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, διακανονίζοντας σχεδόν το 90% της συνολικής αξίας των μεγάλων πληρωμών σε ευρώ.
Το TARGET2 (Trans-European Automated Real-time Gross settlement Express Transfer system 2 – Διευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων σε Συνεχή Χρόνο 2) είναι ένα σύστημα μεταφοράς κεφαλαίων από μια τράπεζα σε μια άλλη, τόσο εντός μιας χώρας όσο και μεταξύ χωρών.
Οι κεντρικές και οι εμπορικές τράπεζες το χρησιμοποιούν για να επεξεργάζονται πληρωμές σε ευρώ και να μεταφέρουν κεφάλαια από τη μια τράπεζα στην άλλη εύκολα και με ασφάλεια. Αυτό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του προβλήματος που έχει ανακύψει, δεν μπορούν να κάνουν πληρωμές ορισμένες κυβερνήσεις.

Τι λέει η Τράπεζας της Ελλάδος
Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της και η Τράπεζα της Ελλάδος.
«Λόγω της ύπαρξης τεχνικού προβλήματος στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα πληρωμών, γνωστή ως TARGET2, δεν είναι εφικτή προς το παρόν, η διατραπεζική μεταφορά κεφαλαίων.
Ως αποτέλεσμα του προβλήματος αυτού δεν είναι δυνατόν να γίνουν μεταφορές κεφαλαίων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ. Η διόρθωση του πανευρωπαϊκού αυτού τεχνικού προβλήματος αναμένεται να γίνει σύντομα».
- Κρήτη: Ένας 58χρονος πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του
- Βάγια Νέστορα: Είχε χάσει την κόρη της το 2021 – Το σπαρακτικό αντίο του συζύγου της για τη δολοφονία της
- «Βροχή» τα ρεκόρ στο Μουντιάλ: Τι πέτυχαν Μπαλογκάν, Τζέκο, Βέλγιο και Βορειοαμερικάνοι (pics)
- MEGA Γεγονότα: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis
- Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]
- Με «Kalimera» ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ
- Ντέιβιντ Μπόουι: Έκθεση με σπάνια αντικείμενα του περιοδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Πύργος: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/adrien-sfSkPaeqkII-unsplash-1-315x220.jpg)






















![Gen Z: Η γενιά που [και να ήθελε] δεν φιλοδοξεί την ζωή των γονιών της – Ποιοι οι λόγοι](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-olly-3823489-1200x804-1-315x220.jpg)











![Κίεβο: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/26496289-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442