Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση ξεκαθαρίζοντας ότι κάνει υπολογισμούς με βάση τον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο. «Εγώ αναφέρομαι στον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο γιατί είναι μια πιο σταθερή μέτρηση» τόνισε συγκεκριμένα

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, που είχε προβλέψει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση ξεκαθαρίζοντας ότι κάνει υπολογισμούς με βάση τον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο. «Εγώ αναφέρομαι στον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο γιατί είναι μια πιο σταθερή μέτρηση» τόνισε συγκεκριμένα.

«Η ημερήσια τιμή κάνει πολλές διακυμάνσεις» συμπλήρωσε.

«Αν πάρουμε αυτή την τιμή τότε είμαστε χαμηλότερα από 800, είμαστε κάπου στα 750 που συνάδει πολύ με αυτά που είχαμε προβλέψει. Αυτό όμως που είναι κακό είναι η πρόβλεψη για το αν θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία που η προσομοίωση δείχνει μια αύξηση πέρα από τα 800 (στον μέσο όρο της εβδομάδας) στο τέλος του Οκτώβρη, στα 1.470 στο τέλος του Νοέμβρη και 2-3.000 μετά τα Χριστούγεννα» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων θα είναι γύρω στα 816 κρούσματα την ημέρα.

«Αν δεν πάρουμε μέτρα, όπως το μάσκα παντού, τα 800 θα τα έχουμε πιάσει. Αν πάρουμε μέτρα, μπορούμε θα αρχίσουμε να το ανατρέπουμε μέχρι να φτάσουμε τα 170-177 κρούσματα την ημέρα κάπου στις αρχές του Δεκέμβρη κι ως τα Χριστούγεννα» σημείωσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr