Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Πώς θα γίνει η σύλληψη, πού θα πάνε φυλακή οι καταδικασθέντες

Χρυσή Αυγή : Πώς θα γίνει η σύλληψη, πού θα πάνε φυλακή οι καταδικασθέντες

Χρυσή Αυγή : Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο η Αμφισα.

Στην Αστυνομία περνά πλέον η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τις οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης.

Συνολικά 38 θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους, και η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να φροντίσει για τη σύλληψή τους.

Κάποιοι όπως ο Κασιδιάρης ή ο Πατέλης παραδόθηκαν, άλλοι, όπως πιθανότατα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής θα περιμένουν την Αστυνομία στο σπίτι προκειμένου να κάνουν σόου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εδώ και μέρες παρακολουθούσαν διακριτικά τους καταδικασμένους Χρυσαυγίτες και είναι έτοιμοι να τους περάσουν χειροπέδες.

Πλέον, από την στιγμή που ο Εισαγγελέας Εκτέλεσης Ποινών, υπογράψει τα έγγραφα εκτέλεσης φυλάκισης, θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις και η μεταγωγή τους στα σωφρονιστικά καταστήματα που πληρούν τις προϋποθέσεις και έχει επιλέξει ο δικαστικός λειτουργός.

Η απόφαση για τις φυλακές θα παρθεί από το Εισαγγελέα, ωστόσο, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου έχει δηλώσει ότι είναι όλα έτοιμα για την κράτηση των καταδικασμένων.

Δομοκός

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, οι καταδικασθέντες είτε θα εμφανιστούν αυτοβούλως στην Εισαγγελία είτε θα συλληφθούν. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο η Αμφισα.

Οι φυλακές Β τύπου στο Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δεν θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό του κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορείς, οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μην έχουν και μεταξύ τους επαφές λόγω του ψυχροπολεμικού κλίμακος που επικρατεί στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έλεγχοι που θα γίνονται στα κελιά τους θα είναι καθημερινοί, ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Ακόμη και τα επισκεπτήρια που θα δέχονται θα γίνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν άδεια για αρκετά χρόνια.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024