Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή : Ξεκινούν οι συλλήψεις των καταδικασθέντων - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Χρυσή Αυγή : Ξεκινούν οι συλλήψεις των καταδικασθέντων – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Το απόσπασμα της απόφασης που δεν δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής έφτασε στη ΓΑΔΑ και πλέον η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται καθ' οδόν για τα σπίτια των χρυσαυγιτών που δεν έλαβαν αναστολή

Το απόσπασμα της απόφασης που δεν δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής έφτασε στη ΓΑΔΑ και πλέον η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται καθ’ οδόν για τα σπίτια των χρυσαυγιτών που δεν έλαβαν αναστολή.

Το σχέδιο συλλήψεων των χρυσαυγιτών μπήκε πλέον σε πλήρη εφαρμογή.

Με εξαίρεση τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τους επίσης καταδικασθέντες, προερχόμενους από τον πυρήνα της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και Ιωάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδουν για να συλλάβουν τους υπόλοιπους.

Επίσης, στη ΓΑΔΑ έχουν παρουσιαστεί ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης. Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Για την πραγματοποίηση των συλλήψεων έχουν συσταθεί 20 ομάδες αστυνομικών, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες.

Διαβάστε επίσης: Στη ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος – Το προκλητικό σόου της κόρης του

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.

Διαβάστε επίσης: Ολοι οι χρυσαυγίτες που θα κλειστούν στη φυλακή – Ποιοι έμειναν ελεύθεροι από δικαστήριο

Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Η απόφαση για τις φυλακές θα παρθεί από το Εισαγγελέα, ωστόσο η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έχει δηλώσει ότι είναι όλα έτοιμα για την κράτηση των καταδικασμένων.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, οι καταδικασθέντες είτε θα εμφανιστούν αυτοβούλως στην Εισαγγελία είτε θα συλληφθούν. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο ή Αμφισσα.

Οι φυλακές Β τύπου στο Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δεν θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό του κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορείς, οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μην έχουν και μεταξύ τους επαφές λόγω του ψυχροπολεμικού κλίμακος που επικρατεί στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έλεγχοι που θα γίνονται στα κελιά τους θα είναι καθημερινοί, ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Ακόμη και τα επισκεπτήρια που θα δέχονται θα γίνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν άδεια για αρκετά χρόνια.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024