
Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στα ανοιχτά των Στροφάδων ταρακούνησε την Αχαΐα
Εντονα αισθητός στην Αχαΐα έγινε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά των Στροφάδων, στο Ιόνιο Πέλαγος.
Εντονα αισθητός στην Αχαΐα έγινε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά των Στροφάδων, στο Ιόνιο Πέλαγος.
Η ταυτότητα του σεισμού
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός καταγράφηκε στις 02.00 σήμερα Πέμπτη και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 57 χιλιομέτρων δυτικά των νησίδων Στροφάδων, ή 308 χιλιομέτρων δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Εικόνα gein.noa.gr
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 6,8 χλμ.
Μεγάλη διάρκεια
Οπως μεταδίδει από την Πάτρα το tempo24.news, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στον Νομό Αχαΐας και είχε μεγάλη διάρκεια.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
- Βραζιλία: Η κυβέρνηση δεν θα «κάτσει να κλάψει», δηλώνει ο Λούλα για τους επιπλέον δασμούς του Τραμπ
- Το Ιράν ανακοίνωσε πως «χτυπήθηκε» δεξαμενόπλοιο στην περιοχή του Ορμούζ
- Αρκούδα στο Νέο Μεξικό παγιδεύτηκε σε στύλο ηλεκτρισμού – Οι υπεύθυνοι δεν έκοψαν την παροχή έγκαιρα
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ
- Μεξικό: Κι άλλη δολοφονία δημοσιογράφου – Η 7η μέσα στο 2026

