Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιρλανδία : Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πάει σε δεύτερο lockdown λόγω κοροναϊού

Ιρλανδία : Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πάει σε δεύτερο lockdown λόγω κοροναϊού

Η Ιρλανδία είχε επιβάλει ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες.

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ιρλανδίας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη θα τεθεί εκ νέου σε περιορισμό, για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, με την Ιρλανδία να γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προχωρά εκ νέου σε τέτοιο βήμα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το βράδυ ο πρωθυπουργός της Μίχαελ Μάρτιν.

Τι προβλέπεται

Τα νέα μέτρα προβλέπουν το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων λιανικής, ο περιορισμός της λειτουργίας εστιατορίων και παμπ σε takeaway, με τους πολίτες να μην επιτρέπεται να ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των πέντε χιλιομέτρων από την κατοικία τους.

Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, αυτήν τη φορά τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά και θα επιτραπούν οι βασικές υπηρεσίες όπως στον κλάδο των κατασκευών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μάρτιν, θέτοντας τη χώρα στο ύψιστο επίπεδο περιορισμών – επίπεδο 5 – για έξι εβδομάδες.

Από τα πιο μακρά lockdown

Η Ιρλανδία επέβαλε ένα από τα πιο μακρά σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας και ενέτεινε τους περιορισμούς τις τελευταίες εβδομάδες καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων αυξήθηκε ξανά.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024