Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ξαναρχίζουν οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca στις ΗΠΑ

Κοροναϊός : Ξαναρχίζουν οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca στις ΗΠΑ

Η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ είχε διακοπεί στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο, και συγκεκριμένα φλεγμονή του νωτιαίου μυελού (εγκάρσια μυελίτιδα)

Οι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ είχε διακοπεί στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο, και συγκεκριμένα φλεγμονή του νωτιαίου μυελού (εγκάρσια μυελίτιδα).

Οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ενημερώθηκαν πως η δοκιμή μπορεί να ξαναρχίσει αυτή την εβδομάδα.

Πάντως, η FDA δεν σχολίασε την εξέλιξη.

Τι δηλώνουν πηγές

Όπως αναφέρει το Reuters, μία από τις πηγές είπε ότι η αμερικανική υπηρεσία ζητά από τους ερευνητές που διεξάγουν τη μελέτη να προσθέσουν την πληροφορία για το περιστατικό αυτό στο έντυπο συγκατάθεσης που υπογράφουν οι εθελοντές.

Στη Βρετανία, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε για το θέμα, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ώστε να δηλώσουν μετά βεβαιότητας αν η ασθένεια συνδέεται ή όχι με το πειραματικό εμβόλιο.

Επετράπη έτσι να συνεχισθεί η δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε επίσης και στη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024