Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα τουρκική πρόκληση : Θα στείλουμε γεωτρύπανο αν βρούμε αέριο στην Ανατ. Μεσόγειο

Νέα τουρκική πρόκληση : Θα στείλουμε γεωτρύπανο αν βρούμε αέριο στην Ανατ. Μεσόγειο

Ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, νωρίτερα δήλωσε πως εάν κατά τις έρευνες εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου, η Άγκυρα θα στείλει γεωτρύπανο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις.

Κλιμακώνει τις προκλήσεις και την εμπρηστική ρητορική η Τουρκία, με φόντο πλου του Oruc Reis κοντά στο Καστελλόριζο και την παράνομη και  αυθαίρετη οριοθέτηση της τουρκικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, με την οποία γκριζάρει μισό Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό ο  υπουργός ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, νωρίτερα δήλωσε πως εάν κατά τις έρευνες εντοπιστούν κοιτάσματα φυσικού αερίου, η Άγκυρα θα στείλει γεωτρύπανο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις.

«Αν βρούμε κάτι θα στείλουμε γεωτρύπανο απέναντι από το Κας», διεμήνυσε προκλητικά ο Ντονμέζ.

Σε συνέντευξή του στο NTV, μίλησε για τις γεωτρητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ευθαρσώς ότι θα «συνεχίσουμε να βάζουμε την υπογραφή μας, στέλνοντας τα πλοία μας σε κάθε ίντσα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σύμφωνα με τον Ντονμέζ, «οι μελέτες μας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται. Έχουμε ήδη κάνει 8 μελέτες. Πρώτα ακτινογραφήσαμε την περιοχή και θα συνεχίσουμε με γεωτρήσεις. Πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες σε περιοχές που παρατηρούμε ροή αερίου. Κάναμε τέτοιες έρευνες στην περιοχή τους Κας. Θα αξιολογήσουμε τα ευρήματα και αν δούμε προοπτική, θα στείλουμε γεωτρύπανο για να ξεκινήσουμε γεωτρήσεις. Σύμφωνα με ειδικούς γεωλόγους, οι σεισμικές μελέτες μας δίνουν ελπίδα»..

Σε ερώτηση για το «Γιαβούζ» στο οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως «το Γιαβούζ, όπως κάθε πλοίο, επιστρέφει στο λιμάνι για συντήρηση μετά από τις ώρες λειτουργίας.

Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις σεισμικές μελέτες στην Κύπρο, ενώ επανέλαβε το γνωστό αφήγημα ότι « απόστασή μας από το Καστελόριζο είναι 2 χιλιόμετρα, η Ελλάδα απέχει 580 χιλιόμετρα. Όταν το λέμε στις συναντήσεις με τους Ευρωπαίους, συμφωνούν, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν το ίδιο μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες. Αυτήν τη στιγμή ανακοινώνουμε NAVTEX σε δικές μας περιοχές, χωρίς να εισέλθουμε στα χωρικά ύδατα των νησιών. Δεν έχει υπάρξει κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα».

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024