Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΑΠΘ : Έξι φοιτητές θετικοί στον ιό - Σε καραντίνα για 14 μέρες

Κοροναϊός – ΑΠΘ : Έξι φοιτητές θετικοί στον ιό – Σε καραντίνα για 14 μέρες

Διερευνάται ακόμη ένα κρούσμα.

Απάντηση στα δημοσιεύματα για κρούσματα κοροναϊού σε φοιτητές που σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έδωσαν οι πρωτανικές αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έξι φοιτητές βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία αμέσως το πρωτόκκολο που τηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι έξι νεαροί/ νεαρές φοιτούν στοΤμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών και βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό την Κυριακή 18 Οκτωβρίο.

Την ίδια στιγμή ένα ακόμη πιθανό κρούσμα διερευνάται.

Όπως αναφέρει η πρυτανεία μετά από επικοινωνία και με τους έξι φοιτητές/φοιτήτριες, που διαγνώστηκαν θετικοί/θετικές στον κοροναϊό, κατά την ιχνηλάτηση των επαφών τους διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον δύο εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με συμφοιτητές/συμφοιτήτριές τους από άλλα τμήματα και έτη του ΤΕΦΑΑ Σερρών, έχοντας λάβει μέρος σε εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών στις Σέρρες.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει εξειδικεύσει η επιτροπή Covid-19 του ΑΠΘ, αποφασίστηκαν τα εξής, για τα οποία οι φοιτητές/φοιτήτριες του Τμήματος Σερρών έχουν ενημερωθεί ήδη σχετικά:

α) Αναστολή μέχρι νεωτέρας της διά ζώσης διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών και διεξαγωγή τους με τηλεδιάσκεψη.

β) Καραντίνα 14 ημερών για όλους τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες και τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες των διά ζώσης μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

γ) Καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ως «επαφές» ορίζονται τα πρόσωπα με τα οποία ήρθαν σε επαφή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι 48 ώρες πριν από τη διενέργεια του θετικού τεστ.

δ) Απολύμανση των γυμναστηρίων και των εργαστηρίων όπου διεξήχθησαν μαθήματα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση το ΑΠΘ έχει πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στους χώρους του και θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για όσα το αφορούν. Η διαστρέβλωση γεγονότων, αν κάτι εξυπηρετεί, σίγουρα δεν είναι η ενημέρωση και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024