Λίγες ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για τους ομίλους του Europa League, η Ομόνοια επικράτησε με 2-1 του Εθνικού στο Δασάκι για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος φτάνοντας τους 14 και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 πριν συμπληρωθεί μισής ώρας αγώνας χάρη στα γκολ των Μποτεάκ (14΄) και Ντούρις (27΄). Στην επανάληψη ωστόσο άλλαξαν τα πράγματα με τον Εθνικό να κερδίζει πέναλτι και τον Λανγκ να δέχεται απευθείας κόκκινη στο 64.

Ο Ζάκπα ήταν εύστοχος και ο Εθνικός προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ πιέζοντας ανά διαστήματα τους πράσινους μέχρι το 90΄ και χάνοντας ευκαιρίες.

Το 1-2 ωστόσο δεν άλλαξε με τους «πράσινους» φεύγουν από το Δασάκι μ’ ένα πολύτιμο τρίποντο και να σκέφτονται τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ από σήμερα το βράδυ.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Στρατηλάτης, Περατικός (47΄Κονέ) Παπαγεωργίου, Χαραλάμπους, Σάντος, Ντολεζάλ (73΄Μ. Ηλία) Χουντούμπιακ (59΄Μιγκελίτο) Ζάκπα, Γκόρουπετς, Χριστοφή, Σάβιτς.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέτσιακς, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Σεχού, Γκόμεθ (55΄Κούσουλος) Ασάντε (67΄Βίτορ) Μποτεάκ, Σενέ (61΄Τζιωνής) Ντούρις.