
Ελευθέριος Βενιζέλος : Σύλληψη δύο 18χρονων για εισαγωγή ναρκωτικών
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Συνελήφθησαν, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, δύο 18χρονοι από το Ισραήλ, με την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, που αφίχθηκαν στην Ελλάδα, προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ, μετέφεραν μέσα σε τέσσερις βαλίτσες, ποσότητα Khat, βάρους 97,5 κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τι είναι το Khat
Το Khat είναι ένα ανθοφόρο φυτό που προέρχεται από την Αιθιοπία, γνωστό και ως «φυσική κοκαΐνη».
Πρόκειται για ένα διεγερτικό, το οποίο λέγεται ότι προκαλεί ενθουσιασμό, απώλεια όρεξης και ευφορία.
Μπορεί να βρεθεί αποξηραμένο ή σε μορφή σκόνης.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το 1980 το χαρακτήρισε ως εθιστικό φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική εξάρτηση.
Η νομιμότητα του khat διαφέρει ανά περιοχή. Σε πολλές χώρες μπορεί να είναι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους.
Σε ορισμένες χώρες η διακίνηση της ουσίας είναι νόμιμη, σε αντίθεση με την Ελλάδα που επιφέρει ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα.
- Το νησί των ανέμων τους πάει: Σοφία Βεργκάρα και Αντώνης Ρέμος συναντήθηκαν στη Μυκόνο
- «Ο Κάρλο Αντσελότι απέρριψε την πρόταση της Εθνικής Ιταλίας (pic)
- Οργή Τραμπ για το πρόστιμο στην Google και προαναγγελία δασμού – «Δεν θα γίνουμε ο κουμπαράς της Ευρώπης»
- ΛεΜπρόν Τζέιμς μετά τη συμφωνία με τους Σίξερς: «Να τους βοηθήσω να γίνουν ομάδα πρωταθλητισμού»
- Γιατί ο Κρίστοφερ Νόλαν απαγόρευσε τις μπότες Ugg στα γυρίσματα της «Οδύσσειας»;
- Σύρος: Δεν ασκήθηκαν διώξεις για τη δολοφονία της 42χρονης – Εισαγγελική εντολή για αναπαράσταση των γεγονότων


