Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Ιταλία : Έρχονται νέα μέτρα στην εκπαίδευση, πιθανά τοπικά lockdown

Κοροναϊός – Ιταλία : Έρχονται νέα μέτρα στην εκπαίδευση, πιθανά τοπικά lockdown

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία φέρνει στο τραπέζι νέα μέτρα στην εκπαίδευση. στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και τοπικά lockdown

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η Ιταλία ενδέχεται να αναγκαστεί σχετικά σύντομα να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κοροναϊού.

O καθηγητής Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τομέα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου Γκάλι του Μιλάνου, σε δηλώσεις του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι «La 7», τόνισε ότι πιθανόν να πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των επιβαινόντων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να καλύπτει μέχρι ενός ορίου την χωρητικότητά τους (η οποία σήμερα συχνά ξεπερνά το 80%) ή και να εγκριθούν «κυλιόμενα ωράρια» για τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 50% των μαθητών του λυκείου θα μπορούσε να παρακολουθεί, εναλλάξ, τα μαθήματα από το σπίτι, μέσω τηλεκπαίδευσης, με ενίσχυση και της τηλεργασίας των ενηλίκων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκάλι, επίσης, «καλό θα είναι να εξετασθεί σχετικά σύντομα και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην περιοχή του Μιλάνου».

Ποιες περιοχές βάλλονται 

Χθες στην Λομβαρδία τα νέα κρούσματα ήταν 1.844, με 17 θανάτους. Στην πόλη του Μιλάνου τα περιστατικά ήταν 504. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, στο 92% των κρουσμάτων διαγνώστηκε σε ασυμπτωματικούς πολίτες.

Στην περιφέρεια της Νάπολης, τέλος, στην Καμπανία, χθες τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 800. Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη της περιοχής Βιντσέντσο Ντε Λούκα, πρόκειται για όριο επιφυλακής που αν ξεπερασθεί επί σειρά ημερών μπορεί να οδηγήσει στην κήρυξη τοπικού lockdown.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024