Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Βιλερμπάν αναβλήθηκε λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού στη γαλλική ομάδα. Όμως, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα και ο Ολυμπιακός, όταν θα αντιμετωπίσει τον ίδιο αντίπαλο στη Γαλλία στις 20 Νοεμβρίου. Η διαφορά έγκειται στο ότι τα εμπόδια δεν θα προκύψουν από τον ιό αλλά από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν για να αναχαιτίσει τη διασπορά του κοροναϊού, επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί στο Παρίσι και στις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας. Ανάμεσα τους και η Λιόν, στην οποία εδρεύει η Βιλερμπάν.

Το νέο μέτρο σίγουρα θα προκαλέσει πρόβλημα στη Βίλερμπαν, αφού τα παιχνίδια της θα πρέπει να διεξάγονται πιο νωρίς. Ειδάλλως, η ομάδα θα χρειαστεί ειδική άδεια από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για να εξαιρεθεί του μέτρου.

Σε πρώτη φάση επηρεάζονται τα παιχνίδια της Βιλερμπάν με τη Ζαλγκίρις (29/10) και τη Ζενίτ (13/1). Ο Ολυμπιακός έπεται και μένει να φανεί ποια λύση θα βρει η γαλλική ομάδα, μόνη εκπρόσωπος της χώρας στη Euroleague. Εκτός και αν στο ενδιάμεσο, αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας…