Καταλήψεις : Για «ασφαλίτικες μεθόδους» κάνει λόγο ο Σπίρτζης – Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης
Αφορμή στάθηκε καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις.
Πολιτική αντιπαράθεση με βαριές εκφράσεις ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις καταλήψεις.
Αφορμή στάθηκε καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης, σύμφωνα με την οποία η αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις.
Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζη, έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης και «ασφαλίτικες μεθόδους». Σε απάντησή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως «ο Εισαγγελέας Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις σχολείων και στα πλαίσια αυτά ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες υποχρεωτικά εκτελούνται. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει. Και να καταγγέλλει!».
Νωρίτερα ο Χρήστος Σπίρτζης έγραψε:
«Η καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης ότι η Αστυνομία κάλεσε στο τμήμα διευθυντές σχολείων και τους ζήτησε ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις προκαλεί εκ νέου ανατριχίλα στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας και αποδεικνύει ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω ασφαλίτικων μεθόδων που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρες για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία εποχές.
Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό, κο Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσουν να διατυπώνουν επικοινωνιακές κορώνες ενάντια στην ακροδεξιά και τα παρακλάδια της ενώ την ίδια στιγμή ασκούν πρακτικές τρόμου και πάταξης σε οτιδήποτε δημοκρατικό υπάρχει στη χώρα».
Χρυσοχοΐδης: Έχει διαταχθεί προκαταρκτική
Ως απάντηση σε δήλωση του τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία της Ξάνθης περί «προσπάθειας τρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους μέσω ασφαλίτικων μεθόδων που παραπέμπουν ευθέως σε μαύρες για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία εποχές», ενημερώνουμε ότι:
Ο εισαγγελέας Ξάνθης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις σχολείων και στα πλαίσια αυτά ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες από την ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες υποχρεωτικά εκτελούνται.
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να μην γνωρίζει, να μην ρωτάει, να μην ψάχνει. Και να καταγγέλλει!
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα
- LIVE: Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο
- Νεκρός λιμενικός στο Άστρος – Έπεσε στη θάλασσα να δέσει σκάφος




