Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακάρα για μεγάλα πράγματα! (86-75)

Ολυμπιακάρα για μεγάλα πράγματα! (86-75)

Με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα, που έκανε double double με 17 πόντους και 10 ασίστ και τους Πρίντεζη, Χάρισον και ΜακΚίσικ σε εξαιρετική κατάσταση, οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν της Αρμάνι στο ΣΕΦ με 86-75 και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στη φετινή Ευρωλίγκα.

Με τον Κώστα Σλούκα να πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση και τους Πρίντεζη, Χάρισον και ΜακΚίσικ να βγάζουν τα… όπλα τους και να «πυροβολούν» με πόντους το καλάθι της Αρμάνι, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ιταλικής ομάδας στο ΣΕΦ με 86-75.

Οι Πειραιώτες με μαέστρο τον διεθνή γκαρντ, που έκανε double double με 17 πόντους και 11 ασίστ, έκαναν σμπαράλια την άμυνα της Αρμάνι και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε τρία παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση. Εκαναν… πάρτι στην επίθεση οι Πρίντεζης και Χάρισον, που είχαν από 16 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο ΜακΚίσικ, με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε άριστα στο πρώτο μεγάλο κρας τεστ της φετινής σεζόν και ανάγκασε την Αρμάνι στην πρώτη της ήττα. Το συγκρότημα του Μεσίνα μέχρι τώρα είχε το απόλυτο σε Ευρωλίγκα και Ιταλία, αλλά σήμερα υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό.

Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν καταιγιστικοί, σκοράροντας 27 πόντους και δεχόμενοι μόλις 16 από την ιταλική ομάδα. Οι Πειραιώτες πλέον αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με την Αρμάνι και στρέφουν την προσοχή του στο ματς που ακολουθεί την Παρασκευή με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πάλι στο ΣΕΦ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 20 ασίστ και 12 λάθη, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν 12 ασίστ και 11 λάθη.

Η εικόνα του αγώνα:

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με την Αρμάνι Μιλάνο να σκοράρει με τους Σίλντς και Χάινς και τον Ολυμπιακό να απαντάει με τους Παπανικολάου και Σλούκα (4-4). Η ιταλική ομάδα με 1/2 βολές του Σίλντς πήρε και πάλι το προβάδισμα (5-4), με τον Ολυμπιακό να τρέχει ένα σερί 5-3 και να κάνει το 10-8.

Η είσοδος του Σέρχι Ροντρίγκες άλλαξε τα δεδομένα, με τον Ισπανό να παίρνει πάνω του το παιχνίδι της ιταλικής ομάδας και με επτά πόντους, αλλά και μία ασίστ να την βάζει ξανά μπροστά στο σκορ με 21-15. Στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου ο Πρίντεζης με buzzer beater τρίποντο μείωσε σε 18-21, που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στο παρκέ του ΣΕΦ και με ένα σερί 5-0 έφεραν τα πάνω κάτω. Το 18-21 έγινε 23-21 μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι αλλαγές του Μπαρτζώκα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, με τους Ιταλούς να γυρίζουν το παιχνίδι. Το +2 του Ολυμπιακού έγινε -5, με την Αρμάνι να προηγείται με 30-25.

Με έξι πόντους από τους Σπανούλη και Σλούκα οι Πειραιώτες μείωσαν σε 32-34, όμως, ο Σέρχι Ροντρίγκες με μεγάλα σουτ ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 8 πόντους (42-34). Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο, ο Πρίντεζης πέτυχε το τελευταίο καλάθι. Ο διεθνής φόργουορντ έκανε το 42-36 και η Αρμάνι έκλεισε το ημίχρονο στο +6.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου η ιταλική ομάδα προηγήθηκε με 8 πόντους (48-40), αλλά σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός… γύρισε τον διακόπτη, ανέβασε κατακόρυφα την πίεση στην άμυνα, βρήκε λύσεις στην επίθεση και με πρωταγωνιστές τους Σλούκα, ΜακΚίσικ και Χάρισον έκανε την ολική ανατροπή.

Με 9-0 σερί προηγήθηκε με 49-48 και λίγο αργότερα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 59-53. Ο Ρολ με τρίποντο μείωσε σε 59-56, όμως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο +5 (63-58). Το επιμέρους σερί στην τρίτη περίοδο ήταν 27-16 υπέρ των Ερυθρόλευκων.

Οι Χάρισον και Σλούκας συνέχισαν τον… βομβαρδισμό και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους Πειραιώτες να κάνουν το 69-60 και να βάζουν τις βάσεις για τη νίκη. Η εξαιρετική άμυνα των Πειραιωτών έβαλε δύσκολα απέναντι στην Αρμάνι, που έδειχνε εγκλωβισμένη.

Οσο περνούσε η ώρα μάλιστα η διαφορά μεγάλωνε, με τον Χάρισον να κάνει το 79-67.  Τα τρίποντα του Ρολ έδωσαν ελπίδα στην Αρμάνι (79-73), αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Οι Ερυθρόλευκοι δεν αγχώθηκαν, βρήκαν τις λύσεις που έψαχναν και με 86-75 έφτασαν στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 18-21, 36-42, 63-58, 86-75

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024