Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τη φάση του Ελ Αραμπί 8 ημέρες μετά, δεν πήρε σαφή θέση και έδειξε ότι όλα γίνονται χειροκίνητα

Ο Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τη φάση του Ελ Αραμπί 8 ημέρες μετά, δεν πήρε σαφή θέση και έδειξε ότι όλα γίνονται χειροκίνητα

Αν και ετοίμασε βίντεο 10 λεπτών για τη φάση του Ελ Αραμπί στα Γιάννενα, ο Κλάτενμπεργκ δεν πήρε θέση εάν είναι οφσάιντ, έδειξε ότι όλα γίνονται χειροκίνητα. «Μονταζιέρα» στις συνομιλίας VAR-Διαιτητή.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, 8 ημέρες μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αποφάσισε να αναλύσει την αμαρτωλή φάση του 91ου λεπτού, με το ακυρωθέν γκολ του Χασάν, για οφσάιντ στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ακριβώς 8 ημέρες μετά, τόσες χρειάστηκαν για να αποφασίσει τι έχει γίνει και να μιλήσει για τη φάση του πρωταθλήματος έως τώρα, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής ουσιαστικά δεν κατέληξε πουθενά.

Ο ίδιος, σε ένα βίντεο σχεδόν 11 λεπτών που δημοσιεύτηκε από την ΕΠΟ, αφού δείχνει μία αντίστοιχη φάση από την Πρέμιερ Λιγκ, στη συνέχεια εξηγεί την τεχνολογία των γραμμών, αλλά αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί ότι πρόκειται για σωστή ακύρωση του γκολ του Ολυμπιακού.

Ο Κλάτενμπεργκ, παρά την πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια του βίντεο για μία και μόνο φάση, έδωσε στη δημοσιότητα και κάποιους διαλόγους μεταξύ του VAR και του διαιτητή της αναμέτρησης, ως απάντηση στην επιστολή που είχε στείλει προ ημερών ο Ολυμπιακός στην ΚΕΔ.

Ουσιαστικά ο Κλατενμπεργκ έκανε ένα βίντεο για να απαντήσει στην επιστολή του Ολυμπιακού, έδωσε (κάποιες από) τις συνομιλίες του VAR και ουσιαστικά επιβεβαιώνει πλήρως ότι σε αυτό το «υπερσύγχρονο σύστημα», όπως αναφέρει, όλα γίνονται χειροκίνητα και όλα έχουν να κάνουν με το πού επιλέγουν οι διαιτητές του VAR να βάλουν τις γραμμές, αλλά και το σημείο επαφής του πασέρ με την μπάλα, όπως στην περίπτωση της πάσας του Φορτούνη. Με τους διαλόγους για τη συγκεκριμένη φάση να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί, ωστόσο, είναι πως ο Κλάτενμπεργκ δεν θέλησε να πάρει ο ίδιος θέση εάν σωστά ακυρώθηκε το γκολ ή όχι. Το απέφυγε εντέχνως. Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με ό,τι έχει κάνει έως τώρα. Πάντα παίρνει ξεκάθαρη θέση. Αυτή τη φορά, επέμεινε να μιλάει για την… τεχνολογία 3D, που όμως την επεξεργάζεται το ανθρώπινο χέρι.

Επίσης και μόνο το γεγονός ότι χρειάστηκαν 8 ημέρες για να δοθεί στη δημοσιότητα η απάντησή του, δείχνει την πραγματική διάσταση της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική διαιτησία.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024