Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιανός : Πάνω από 2.000 οι δηλωθείσες ζημιές από την κακοκαιρία

Ιανός : Πάνω από 2.000 οι δηλωθείσες ζημιές από την κακοκαιρία

Μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 2.056 ζημιές στις ασφαλιστικές εταιρίες από τον «Ιανό» - ΕΑΕΕ: Οι ασφαλισμένοι πολύ σύντομα θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους

Μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 2.056 ζημιές στις ασφαλιστικές εταιρίες – μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ως αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που έφερε η κακοκαιρία «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ένωσης, οι ζημιές αναλύονται ως εξής:

– 499 ζημιές αφορούν κατοικίες

– 821 ζημιές αφορούν επαγγελματικές εγκαταστάσεις

– 708 ζημιές αφορούν αυτοκίνητα

– 28 ζημιές αφορούν θαλάσσια σκάφη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ Ερρίκος Μοάτσος, δήλωσε σχετικά: «Ήδη οι ζημιές από τον «Ιανό» που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρίες ξεπερνούν τις 2.000, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, όσο είναι σε εξέλιξη οι αναγγελίες των ζημιών, διαδικασία η οποία και σε αυτή την περίπτωση εξελίσσεται ομαλά. Αυτονόητο είναι ότι οι ασφαλισμένοι πολύ σύντομα θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους ώστε να καλύψουν τη ζημιά τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Οι συνολικές ζημιές, βέβαια, δηλαδή ζημιές που συμπεριλαμβάνουν και τις ανασφάλιστες κατοικίες, επιχειρήσεις κ.λπ. σύμφωνα με πληροφορίες μετρούν πολλές χιλιάδες.

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αύξησης της συχνότητας και της σφοδρότητας των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια λόγω και της κλιματικής αλλαγής που εξελίσσεται ραγδαία. Σε διάστημα μικρότερο του ενάμιση μήνα είχαμε δύο παρόμοια φαινόμενα στη χώρα μας, τη «Θάλεια» και τον «Ιανό» που έφεραν θύματα και μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες».

Αναλυτικότερα στοιχεία για τις απαιτήσεις αποζημιώσεων από τον «Ιανό» στον ασφαλιστικό κλάδο θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024