Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πολιτικοί που «γνώρισαν» τη βία της Χρυσής Αυγής

Οι πολιτικοί που «γνώρισαν» τη βία της Χρυσής Αυγής

Μεταξύ των ανθρώπων που γνώρισαν τη βία της εγκληματικής οργάνωσης -και με απόφαση δικαστηρίου πλέον- Χρυσής Αυγής, είναι και πολιτικοί.

Η μαραθώνια δίκη της εγκληματικής οργάνωσης -και με απόφαση δικαστηρίου πλέον- Χρυσής Αυγής, οδεύει προς το τέλος της και όλοι περιμένουν να δουν τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες.

Εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση κατά των αιγύπτιων ψαράδων και αυτή κατά μελών του ΠΑΜΕ – περιπτώσεις που συνεκδικάστηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων – υπήρξαν πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που γνώρισαν τη βία των μελών της ναζιστικής οργάνωσης.

Μεταξύ αυτών και πολιτικοί.

Τα χαστούκια Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη

Τον Ιούνιο του 2012, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη σε τηλεοπτικό πάνελ, δέχεται επίθεση από τον τότε χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη.

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, πέταξε νερό στην Ρένα Δούρου, φωνάζοντας της: «άντε βρε νούμερο».

Οταν του ζήτησε το λόγο η Λιάνα Κανέλλη για αυτή τη συμπεριφορά, ο Ηλίας Κασιδιάρης ξέφυγε από κάθε έλεγχο, και επιτέθηκε μαινόμενος στην κυρία Κανέλλη με γροθιές και χαστούκια τρεις φορές.

«Πήρε 5,5 χρόνια αυτή η δίκη. Τα 5,5 χρόνια είναι προϊόν έλλειψης πολιτικής βούλησης, να αντιμετωπιστεί αυτή η δίκη στα μεγέθη που είχε. Εύχομαι να δω το μέγιστο των δεινών», είπε η Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας στον Alpha και συνέχισε: «Για να ξέρουν οι επόμενοι που καλλιεργούν φιδάκια του φασισμού ότι το τζίνι δεν πάει πίσω στο λυχνάρι μόνο του».

Χρυσαυγίτες προπηλακίζουν τον Μπουτάρη

Το Μάιο του 2018, ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, δέχτηκε άγρια, φραστική και σωματική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος αρχικά δεν αντέδρασε, μέχρι που ορισμένοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ κάποιοι δεν δίστασαν να του επιτεθούν, με σπρωξιές και κλωτσιές.

«Αυτός ο οποίος είναι εγκληματίας ξέρει ότι είναι εγκληματίας. Και είναι θρασύδειλοι. Τρόμαξα να σας πω την αλήθεια. Με τον όχλο δεν μπορείς να τα βάλεις», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Τα τάγματα εφόδου στο Μελιγαλά

Ξύλο και φραστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, έλαβαν χώρα και στο Μελιγαλά το 2013. Τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης, επιτέθηκαν με αχαρακτήριστες εκφράσεις σε δημοτικούς συμβούλους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα θύματα στην Πηγάδα.

Η επίθεση κατά Καμίνη

Το Μάιο του 2013, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον τότε δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, χτυπώντας τελικά ένα 12χρονο κορίτσι. Τo επεισόδιο σημειώθηκε μετά την απόφαση του κ. Καμίνη να μην επιτρέψει τη διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που ήθελε να κάνει στο Σύνταγμα η Χρυσή Αυγή.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, περίπου 100 μέτρα μακριά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024