Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σμαράγδα Καρύδη: Μια πετυχημένη πορεία πριν και μετά το «Παρά πέντε»

Σμαράγδα Καρύδη: Μια πετυχημένη πορεία πριν και μετά το «Παρά πέντε»

Η αγαπημένη ηθοποιός και παρουσιάστρια έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες μέσα από το μεγάλο κανάλι και ουσιαστικά είναι να μην έφυγε ποτέ, καθώς βρίσκεται πολύ συχνά στις οθόνες μας μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει

H Σμαράγδα Καρύδη σε δύο μέρες επιστρέφει στη συχνότητα του MEGA με το εντυπωσιακό τηλεπαιχνίδι «Ένα εκατομμύριο ΓΕΝ».

Το 1.000.000 γιεν, το πιο ανατρεπτικό παιχνίδι γνώσεων κάνει πρεμιέρα στις 12 Οκτωβρίου στο MEGA και ανυπομονούμε να το απολαύσουμε.

Η αγαπημένη ηθοποιός και παρουσιάστρια έχει γνωρίσει μεγάλες επιτυχίες μέσα από το μεγάλο κανάλι και ουσιαστικά είναι να μην έφυγε ποτέ, καθώς βρίσκεται πολύ συχνά στις οθόνες μας μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει.

Με αποκορύφωμα την τεράστια επιτυχία του «Παρά πέντε» η Σμαράγδα Καρύδη χαρίζει ακόμα άφθονο γέλιο στους χιλιάδες θαυμαστές της.

Η ίδια μίλησε πριν λίγες μέρες για την επιστροφή της στο MEGA. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Κατ’ αρχάς είμαι χαρούμενη που άνοιξε ξανά το Mega, έτσι κι αλλιώς. Είναι επίσης πολύ συγκινητικό που συναντάω ξανά παιδιά από το παλιό Mega».

Όσον αφορά στην επιτυχία του «Παρά πέντε» η Σμαράγδα Καρύδη σχολιάζει: «Είναι τρομερό αυτό το πράγμα. Θα γεράσουμε και ακόμη τα παιδάκια θα βλέπουν “Παρά πέντε” ως καινούργιο. Κατ’ αρχάς είναι το σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδη. Μετά είναι ότι έδεσε όλο το πράγμα. Η σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου και όλοι εμείς. Ηταν μια ευτυχής στιγμή που κολλήσαμε όλοι. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε και ταιριάξαμε μεταξύ μας. Γιατί μπορεί να κάνουν όλοι το καλύτερο που μπορούν και για κάποιον λόγο να μη δένει. Εμείς αγαπηθήκαμε πολύ μέσα από αυτή τη σειρά, γίναμε πολύ φίλοι. Και όλους μάς πήρε από κάπου και μας πήγε κάπου αλλού».

Αν και καθαρά τηλεοπτικό πρόσωπο η ηθοποιός δεν έχει μεγάλη εξάρτηση από την τηλεόραση. Η τηλεόραση είναι κουραστικό πράγμα. Τα τηλεπαιχνίδια με διασκεδάζουν πολύ και επειδή είναι έτσι τα ωράρια δεν είναι κουραστικά. Αλλά το να παίζεις σε σειρά απαιτούνται πολλές ώρες όλη την εβδομάδα. Δεν είναι απλή ιστορία. Οπότε δεν μου λείπει πολύ η τηλεόραση όταν δεν παίζω».

Πριν την Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου

Γονείς της Σμαράγδας είναι οι επίσης ηθοποιοί Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου. Μετά το σχολείο φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία και αποφοίτησε.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της υποκριτικής όταν ήταν ακόμη παιδί και, συγκεκριμένα, το ντεμπούτο της έγινε το 1972, σε ηλικία μόλις 3 ετών, μέσα από την κινηματογραφική ταινία «Ερωτική Συμφωνία», στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Στην εν λόγω ταινία, συμμετείχε και ο πατέρας της.

Πρώτα βήματα

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1992, σε ηλικία 23 ετών, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», ενώ ακολούθησαν κάποια guests στις σειρές Ανατομία ενός εγκλήματος και «Το χάραμα».

Τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Το χρώμα του φεγγαριού», ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και στις σειρές «Λόγω τιμής» και «Διπλή αλήθεια». Το 1997 συμμετέχει στη σειρά «Για Σένα» και την επόμενη χρονιά στη σειρά «Το φτερούγισμα του γλάρου». Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπου ενσάρκωνε ρόλους περισσότερο δραματικούς, μέχρι και την συμμετοχή της στη σειρά «Παρά 5» (2005), όπου μέσα από τον ρόλο της Ντάλιας κατέστη μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές ηθοποιούς της χώρας .

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Γιούγκερμαν» και την επόμενη, στη σειρά «Φίλα το βάτραχο σου» μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη.

Το 2014, αναλαμβάνει τη παρουσίαση της ψυχαγωγικής εκπομπής «Celebrity Game Night» στο ΜΕGA η οποία προβλήθηκε μέχρι το 2016, ενώ το 2015 πρωταγωνίστησε στην Εθνική Ελλάδος με τους Γιώργο Καπουτζίδη, Κατερίνα Παπουτσάκη κ.ά.

Κινηματογραφική πορεία

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Θηλυκή Εταιρεία του Νίκου Περάκη (1999) και Ο καλύτερός μου φίλος (2001) του Λάκη Λαζόπουλου και του Γιώργου Λάνθιμου. Το 2007 πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη «Μια μέλισσα τον Αύγουστο».

Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Η Κληρονόμος» που έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2009. To 2014, πρωταγωνιστεί στη κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη «Από Έρωτα» ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο κοινού της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η τελευταία κινηματογραφική της δουλειά είναι οι «Τέλειοι Ξένοι» (2016) σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.

Θεατρικό σανίδι

Οι εμφανίσεις της στο θέατρο ξεκίνησαν το 1989 μέσα από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου[2] και αργότερα στο Ανοιχτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη.

Έκτοτε ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις όπως «Οι δούλες» (1997-1998), «Αnorexia Nevrosa» (1999-2000) , «Το πάρτυ» (2002-2003) κ.α. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο μιούζικαλ, το Chicago (2012-2013) και το Sweet Charity (2016). Την σεζόν 2019-2020 θα πρωταγωνιστήσει αλλά και θα σκηνοθετήσει την κωμωδία «Του Κουτρούλη ο γάμος».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024