Barbaros : «Τορπιλίζει» το κλίμα η Τουρκία – Νέα Navtex για την κυπριακή ΑΟΖ
Δεν κράτησε για πολύ, όπως όλα δείχνουν η αποχώρηση του Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ, αφού πριν από λίγα λεπτά η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για το τουρκικό ερευνητικό
Δεν κράτησε για πολύ, όπως όλα δείχνουν η αποχώρηση του Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ, αφού πριν από λίγα λεπτά η Άγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για το τουρκικό ερευνητικό.
Η εν λόγω Navtex θα έχει ισχύ έως τις 9 Νοεμβρίου. Μαζί του θα βρίσκονται τα πλοία Tanux – 1 και Apollo Moon.
Δείτε τη Navtex και τον χάρτη:
Λίγη ώρα νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως το ερευνητικό πλοίο επανερχόταν με πορεία εντός της κυπριακής ΑΟΖ και βρισκόταν δυτικά της πόλης Χρυσοχούς με νοτιοδυτική κατεύθυνση. Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν ανοιχτά της Πάφου.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το «Marine Traffic», το ερευνητικό πλοίο επανέρχεται με πορεία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
Δείτε που βρισκόταν το Barbaros στις 19:45 της Παρασκευής:
Σημειώνεται ότι η Navtex που είχε εκδώσει για δέσμευση περιοχής εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λήγει στις 19 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το ελληνικό Πεντάγωνο, οι πρώτες εικασίες από στρατιωτικούς κύκλους ανέφεραν ότι η Τουρκία δοκιμάζει για μία ακόμη φορά τα νεύρα της Αθήνας, και προσπαθεί να παίξει ένα «παιχνίδι», στέλνοντας το Barbaros να κάνει τον κύκλο της Κύπρου.
- Θεσσαλονίκη: Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών κατά της απόφασης για το revenge porn βίντεο με θύμα την Ιωάννα Τούνη
- Ο Ντόντσιτς κατακτά ξανά την Ευρώπη
- Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Έλληνες που άνοιξαν ελληνική σημαία μέσα στην Αγία Σοφία
- Ντε Γκρες και επίσημα: Με τη σφραγίδα του ΣτΕ ο Παύλος και ακόμη 9 μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας
- Ο Τραμπ τα έβαλε και με τη Μελόνι – «Νόμιζα ότι είχε θάρρος, αλλά έκανα λάθος»
- Η Ουνιόν Βερολίνου στηρίζει την Μαρί Λουίζ Έτα – «Είναι ντροπή να γράφουν τέτοια σεξιστικά σχόλια»



